Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si iradiereaKombucha


Aceasta ciuperca este originara din China, din timpul dinastiei Tsin (cu peste 2000 de ani in urma). A fost folosita ca leac (de catre medicul Kombu, de la care a capatat denumirea) in Japonia. A inceput sa fie cercetata in Rusia (ceaiul kwas), Germania si Tarile Baltice. Contine 12 specii de microorganisme care convietuiesc in simbioza.

Daca este tinuta in ceai negru indulcit, se formeaza o masa gelatinoasa compusa din bacterii si ciuperci (drojdii) care transforma zaharul si principiile active ale ceaiului in substante cu efecte vindecatoare. Lichidul galbui obtinut dupa filtrare are gust placut si inviorator.

Contine multa vitamina C, B (Bl, B2, B3, B6, B12), substante antibiotice si antivirale puternice si substante cu efecte hormonale. Stimuleaza imunitatea (productia de interferon). Trateaza bolile infectioase, este detoxifianta, ajutand in reumatism, guta si boli de piele. Se prepara astfel: se face 11 infuzie de ceai negru (2 lingurite/l 1 apa clocotita - se tine 30 min.), se strecoara si se adauga 100 g zahar; cand s-a racit, se pune in borcan si se adauga un strat gelatinos de Kombucha si depuneri de pe fundul vasului (drojdii) dintr-o cultura anterioara. Se astupa gura borcanului cu un tifon. Se lasa 12 zile pentru ca microorganismele din colonie sa consume zaharul si sa-1 transforme in substante cu efect terapeutic.

Apoi se filtreaza prin tifon, lichidul se pune in sticlute care se tin la rece max. 15 zile. La preparare se foloseste ceai negru (Thea sinensis).

Vasele de preparare trebuie sa fie foarte curate. Este un elixir universal, tamaduind multe boli: constipatie, hemoroizi, colita de putrefactie, boli epidemice si infectioase (gripa, guturai, amigdalita), reumatism, guta, ateroscleroza, hipertensiune, anxietate, iritabilitate, dureri de cap de origine nervoasa, calculi renali si biliari; contra intoxicatiilor cu metale grele, gaze toxice, deseuri radioactive. Ajuta in tratamentul cancerului incipient (mai ales de colon) si al leucemiei. Se impune prudenta in caz de gastrita hiperacida si colita de fermentatie sau cand este consumat de catre soferi (contine putin alcool - 0,5%). Si tenul incarcat se poate curata cu aceasta solutie de Kombucha. Curele se fac in functie de afectiune, de la 2 pahare la 1 1, pe anumite perioade.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente