Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si iradiereaTratamentul cu oua de prepelita


Fata de oul de gaina, oul de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B, si de 15 ori mai multa vitamina B2. Mai contine vitaminele A, D, B, E, saruri, calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul revitalizeaza intregul organism, regleaza aparatul circulator (tensiunea), digestia, respiratia si functia reproductiva, creierul, sistemul limfatic si cel imunologic. Se foloseste benefic in perioadele pre- si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie imbatranirea. Sunt recomandate 2 tipuri de cura cu oua:

1.   Cura de 120 oua - pentru hipotensiune, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, dezvoltarea copiilor.

2.   Cura de 240 de oua - pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet, alergii, astm, anemie, impotenta, guta, migrene, neuroastenie, obezitate, dizolva depunerile de colesterol, previne ateroscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

Mod de administrare
Se inghit dimineata crude (cine doreste le poate amesteca cu miere sau pulpa de fructe). Micul dejun, constituit din hrana rece, se va lua dupa 2 h. Nu se consuma cafea. In cazul unor boli digestive sau anemie, micul dejun se va lua dupa 1/2 h. Consumul de alcool reduce efectele terapeutice cu 50%.

Tratamentul se poate relua dupa 3 saptamani de pauza la adulti iar la copii dupa 2-3 luni.

Exista mai multe scheme de tratament:

1.   Cura de 60 oua in 30 zile pentru copii intre 1-3 ani: Se pot lua 2 oua/zi.

2.   Cura de 60 oua in 20 zile pentru copii intre 4-7 ani: Se iau 3 oua/zi.

3.   Cura de 90 oua in 30 zile pentru copii intre 8-10 ani: Se iau 3 oua/zi.

4.   Cura de 120 oua in 32 zile pentru copii intre 11-15 ani: in primele 4 zile - 3 oua/zi.

Intre a 5-a - a 30-a zi - 4 oua/zi, in a 31-a zi - 3 oua. In a 32-a zi - 1 ou.

5.   Cura de 120 oua in 26 zile pentru adulti si adolescenti 16-18 ani: Se respecta schema de mai sus, numai ca in a 25-a si a 26-a zi se iau 3, respectiv 2 oua/zi.

6.   Cura de 240 oua in 50 zile pentru adulti: in primele 2 zile - cate 3 oua/zi.

In a 3-a zi - 4 oua.

Incepand cu ziua a 4-a, pana in a 48-a zi inclusiv, cate 5 oua/zi.

In a 49-a zi - 3 oua.

In a 50-a zi - 2 oua.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente