Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentele si foloasele lor terapeuticeGRASIMILE

Au un mare aport energetic (un gram = 9,3 calorii), avand o indicatie speciala pentru muncitorii care presteaza activitati grele la temperaturi scazute. Un volum mic de lipide elibereaza o cantitate mare de energie.

Exista, dupa cum s-a mai spus, grasimi animale (de obicei solide) cu acizi grasi saturati si fara acizi grasi esentiali.

Consumul acestora poate duce la cresterea colesterolului in sange si la ateroscleroza.

Dintre aceste grasimi mentionam seul, grasimea de porc (untura), untul si grasimea de pasare. Cu exceptia untului, un aliment necesar, toate celelalte trebuie evitate.

Grasimile vegetale, denumite si uleiuri (de masline, germen de porumb, floarea soarelui, soia etc), contin acizi grasi polinesaturati, cu acizi grasi esentiali, foarte utili in alimentatia dietetica. Grasimile sunt si un vehicul pentru vitaminele liposolubile. In acest referat poate fi cuprins si margarina.

Margarinele sunt grasimi mixte, obtinute pe cale sintetica, din amestecul de grasimi animale de calitate superioara (unt) si uleiuri vegetale, la care se adauga lapte, galbenus de ou, sare, caroten si diverse arome.

Sunt larg folosite in alimentatia dietetica.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente