Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre aparatul cardiovascularTROMBOCITELE


Etapele de evolutie a trombocitelor sunt: megacarioblast, promegacariocit, me-gacariocit granulat si megacariocit trombocitogen.

Trombocitele sunt fragmente granulate de megacariocite, iar viata lor dureaza 10 zile.

 

Trombocitopoieza are loc in maduva (celule stern) si se afla sub controlul trombocitopoietinei. 2/3 dintre trombocite se afla in sange si 1/3 in splina.

Trombocitele sunt mici celule anucleate, cu granulatii si echipamente enzimatice bogate. Ele joaca un rol important in hemostaza, protejeaza endoteliul vascular, formeaza cheagul alb primar, contribuie si la coagularea plasmatica si produc retractia cheagului (trombostenina). Se gasesc in numar de aproximativ 250 000/mm3.

Scaderea numarului apare in leziuni me­dulare, splenomegalii, procese imunologice iar cresterea - in trombocitoze si trom-bocitemie.

Exista si alterari calitative ale trombocitelor (trombastenii).
.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente