Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre aparatul cardiovascularVASOCONSTRICTOARELESunt substante care contracta vasele, actionand fie central (analeplice bulbare), fie periferic.

Noradrenalina (Norartrinal, Levarterenol) in fiole cu solutie 2%e si 4%0 (i.v. sau in perfuzie) este un mediator chimic simpatic. Hormon medulosuprarenal, ca si adrenalina, ea produce vasoconstrictie (in afara de coronare) prin actiune directa, intensa si de scurta durata. In perfuzie i.v. creste presiunea arteriala, combatand col apsul.

Reactii adverse: pot aparea hipotensi une la intreruperea perfuziei si necroza, in caz de injectare paravenoasa.

Adrenalina se foloseste numai ca vasoconstrictor local.

Efedrina (comprimate de 0,050 g si fiole cu solutie 1 si 5% s.c. sau i.v.) este vasoconstrictoare si stimulanta cardiaca mai slaba decat precedentele. Relaxeaza si bronhiile.

Reactii adverse: insomnie, tremor, palpitatii, greata, varsaturi.

Angiotensina este o substanta vasoconstrictoare intensa (administrata i.v.), crescand si presiunea arteriala. Poate produce hipertensiune marcata, cefalee si insuficienta coronariana.

Ergotamina are actiune vasoconstrictoare directa (efect antimigrenos). Este si hemostatica uterina. Uneori produce greata, varsaturi, dureri anginoase.

Ergomet (fiole cu 0,2 mg) se administreaza i.m.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente