Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamenteCARDIOPATII CONGENITALE NECIANOGENECoarctatia aortei consta in stramtarea (stenoza) portiunii terminale a carjei aortice, aproape de locul unde ia nastere artera subclavie stanga.

Boala se mani­festa prin hiperpulsatilitate si hipertensiune arteriala la membrele toracice, circulatie colaterala intercostala, cu erodarea marginilor inferioare ale coastelor, vizibile radiologie si prin micsorarea sau absenta pulsatiilor arterelor femurale. La nivelul cordului se aude un suflu sistolic, care se percepe si pe fata posterioara a toracelui, intre omoplati.

Tratamentul este numai chirurgical.

Stenoza aortica si stenoza pulmonara prezinta tablouri clinice asemanatoare for­melor dobandite, manifestarile clinice fiind in functie de gradul stenozei. Trata­mentul este chirugical.

Persistenta canalului arterial este o anomalie congenitala, constand in persis­tenta acestui canal, care la fat leaga artera pulmonara cu aorta. Se manifesta printr-un suflu continuu sistolo-diastolic, cu intarire sistolica, cu intensitate maxima in spatiile al Il-lea - IlI-lea intercostale stangi, insotit de freamat si prin semne pe­riferice care sugereaza insuficienta aortica: puls amplu, tensiunea arteriala diver­genta. Tratamentul este chirurgical.

Defectul septal ventricular consta in persistenta dupa nastere a unei comunicari interventriculare, aproape totdeauna in partea superioara a septului interventricu-lar. Se manifesta printr-un suflu sistolic intens parasternal stang, in spatiul al IlI-lea sau al IV-lea, iradiind in toate directiile. Este insotit de un freamat sistolic, iar la examenul radiologie - in caz de comunicare larga - se constata marirea inimii si intensificarea circulatiei pulmonare.

Defectul septal atrial este persistenta dupa nastere a comunicarii interatriale. Boala este de obicei bine suportata, iar diagnosticul se bazeaza pe existenta unui suflu sistolic slab in cel de al IlI-lea spatiu intercostal stang. Tratamentul este chirurgical.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente