Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre reumatismul articular, boli, sanatate, bolile articulatiilor, artrita, terapii si Tratamente naturiste si medicamentoare!ARTRITELE SPECIFICE
Artrita tuberculoasa: mai poarta si denumirea de reumatism Ppncet. Boal afecteaza copii care sufera de tuberculoza sau prezinta semne de impregnare baci Ilara si imbraca unul dintre urmatoarele forme: artralgica, hidrartrozica, poliartricu-flara, anchilozanta (plastica).


Artrita luetica apare in perioada secundara a sifilisului si imbraca aceleasi forme: artralgica monoartritica, poliarticulara. Artritele pot aparea si in perioada tertiara, leziunile fiind sclero-gomoase, mutilante. Artropatia tabetica, nedureroasa, confera genunchiului un aspect voluminos, tumoral.


Reumatismul subacut, denumit si reumatism Ravault-Vignol, prinde mai ales [genunchii si gleznele, cu inflamatii articulare mai putin explozive si febra. Seama­na cu reumatismul Bouillaud-Sokolski, dar nu prinde inima, si cu P.C.E., dar evolutia buna il diferentiaza si de aceasta forma. Titrul A.S.L.O. este normal sau usor crescut.


Tratamentul este acelasi ca in P.C.E.


Reumatismul palindromic este caracterizat prin puseuri de artrita care tin cateva ore sau cateva zile, dupa care toate fenomenele dispar. Recidivele sunt frecvente. V.S.H. este normal; afebrilitate. Este intalnit rar, poate evolua catre P.C.E.

Reumatismul alergic (Kahlmetter) este o forma de reumatism caracterizata prin artralgii sau artrite, insotite de urticarie, stare febrila. Cedeaza la antialergice.


Tratament: in reumatismul infectios, Tratamentul este in primul rand etiologic. Avand in vedere rolul infectiei care determina inflamatia articulatiilor, se va face un Tratament antiinfectios (antibiotice, chiar in asociere) si antiinflamator (aminofenazona, fenilbutazona etc); de asemenea este indicata vitaminoterapia (B, B6, C).


In cazul in care apar sechele (redori, anchiloze etc.) se va face un Tratament complex (balnefizioterapie si kineziterapie = terapie prin miscare), care sa redea bolnavului functionalitatea sa articulara, integral sau partial, pentru ca acesta sa poata fi redat muncii sale sau altei munci, adaptate la noua sa stare.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente