Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre reumatismul articular, boli, sanatate, bolile articulatiilor, artrita, terapii si Tratamente naturiste si medicamentoare!ARTROZELE MEMBRULUI TORACICSunt mai rare. Explicatia consta in functionalitatea respectiva, adaptata la prehensiune, suferind mai mult din acest punct de vedere formatiunile periarticu-lare, de unde si existenta periartritelor. In situatii mai deosebite de solicitare, de obicei profesionala, pot aparea si artrozele.


ARTROZA UMARULUI
Este foarte rara. Unele profesiuni o favorizeaza: pictori, zugravi etc.

Ii sunt caracteristice durerea, cracmentele articulare si limitarea miscarilor, in­deosebi abductia si retroproiectia. Evolutia poate merge spre blocaj articular, re­versibil.

Examenul radiologie arata modificari cunoscute: osteofitoze, osteoporoze, os-teoscleroze cu depuneri calcare.

ARTROZA COTULUI
Are un caracter mai mult profesional, aparand mai ales la cei ce lucreaza cu perforatoarele pneumatice, strunguri etc, deci supusi microtraumatismelor perma­nente, ca si la cei care au suferit traumatisme (fracturi, luxatii ale cotului etc).

ARTROZA MAINII
Este cea mai frecventa artroza a membrelor toracice.

Etiologic, tulburarile metabolice si endocrine (menopauza) si unele profesiuni manuale (spalatorese, croitorese, pianisti, violonisti) isi au importanta lor.


ARTROZA FALANGELOR
Caracterul clinic cel mai important al acestor artroze este formarea unor noduli la extremitatea distala a falangelor (III - II), numiti nodulii Heberden (71) si intre falangele II si I, numiti nodulii Bouchard.ARTROZA POLICELUI
Se mai numeste si rizartroza si se constituie intre trapez si police (metacarp).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente