Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre reumatismul articular, boli, sanatate, bolile articulatiilor, artrita, terapii si Tratamente naturiste si medicamentoare!REUMATISMUL


Definitie: articulatia inseamna modul de unire a doua sau mai multor oase intre ele. O "articulatie-tip" este alcatuita din urmatoarele elemente:j4h427jn61jgb
- extremitati osoase, cu fete articulare netede, plane sau bombate (excavate) si sferice, care vin in contact, si unele anexe (ex. meniscul);

- cartilaje articulare (suprafete de alunecare);

- capsula articulara si ligamentele;

- sinoviala, care secreta lichidul sinovial; mentionam bursele seroase - adeva­rate pungi conjunctive situate sub tendoane sau muschii articulari, in scopul de a le favoriza alunecarea (ex.: bursa subdeltoidiana, retrocalcaneana, bicipitala etc); inflamatiile lor determina bursitele.

Functional, articulatie este organul miscarii.

Miscarile articulare sunt de mai multe feluri: alunecare, rostogolire, rasucire (rotatie) si opozitie (flexie, extensie).


Structura: tot ceea ce am descris mai sus ca element anatomic constructiv al articulatiilor (os, cartilaje, capsule, muschi, tendon etc) reprezinta un singur tip de tesut conjunctiv. Este tesutul de jonctiune si conjunctie alcatuit din celulele conjunctive: fibrocite, fibre conjunctive (colagene) si substanta fundamentala, care uneste toate aceste elemente si asigura unitatea si soliditatea tesutului. Dar si primele alterari tisulare ce caracterizeaza reumatismul sunt localizate tot pe substanta fundamentala.


Clasificare: reumatismul (de la cuvantul grec rheuma = curgere) este o afectiune care intereseaza predominant articulatiile. Termenul vrea sa sugereze caracterul curgator, fluxionar sau chiar migrator al manifestarilor articulare.

Manifestarile reumatice sunt foarte variate si sunt determinate de cauze diferite: cunoscute (microbiene sau nemicrobiene) si necunoscute inca.

Desi in acceptia larga si curenta a notiunii termenul de reumatism a devenit aproape sinonim cu "suferinta articulara", trebuie sa spunem totusi ca exista si for­me de reumatism nearticulare, acolo unde este tesut conjunctiv (ex. muschii). De aici si cea mai acceptabila clasificare, care imparte reumatismul ca boala, in doua mari categorii, si anume: articular si nearticular sau abarticular.

Reumatismul articular cuprinde doua grupe mari, si anume:

- artrite (adica reumatism inflamator si infectios);

- artroze (reumatism degenerativ).

Prezentam in tabelul XI clasificarea schematica a bolilor reumatismale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente