Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile intestinului leacuri pentru boli , BolileLAMBLIAZADefinitie: lambliaza sau giardioza este o afectiune determinata de un protozoar flagelat numit Lamblia (Giandia) intestinalis.
Se localizeaza cel mai frecvent in duoden, apoi in jejuno-ileon si poate invada si caile biliare. Omul se infesteaza prin apa, alimente sau maini murdare, contaminate cu chisturi provenite din fecalele purtatorilor sau ale soarecelui.

Patogenitatea lambliei este foarte discutata. Sunt necesare infestatii masive ca sa se produca o iritatie mecanica si o inflamatie supraadaugata.

Simptomatologia este variata, existand si purtatori care nu prezinta nici un semn clinic. In infestatiile masive pot aparea manifestari de tip duodenal (dureri in epi-gastru, greata, cefalee, astenie), de tip intestinal (inapetenta, greata, dureri vagi abdominale sau crampe, diaree), ori de tip 6/Viar (jena in hipocondrul drept, greturi, varsaturi, chiar stari icterice).

Diagnosticul se bazeaza pe examenul continutului duodenal, obtinut pe sonda, dupa o instilatie cu sulfat de magneziu. La examenul intre lama si lamela se constata prezenta a numeroase lamblii, animate de miscari vii. Produsul recoltat prin sonda trebuie examinat imediat si materialul va fi transportat la laborator ferit de frig (eprubete in apa calduta). La examenul coprologic, in scaunul proaspat se pot gasi chisturi de lamblia (mai vizibile dupa coloratia cu Lugol).

Tratamentul profilactic se bazeaza pe respectarea masurilor de igiena: spalare atenta a alimentelor si a mainilor inainte de prepararea culinara si inainte de masa.

Tratamentul curativ se face cu Mepacrin (Quinacrin, Atebrin), in doze de 0,10 g (1 comprimat de 3 ori/zi, timp de 3 - 5 zile; Mepacrinul da rezultate bune si admi­nistrat pe sonda duodenala (2 - 3 zile). Un alt medicament este Metronidazolul (Flagyl), cate 2 comprimate/zi (0,50 g), in doua prize, timp de 10 zile consecutiv.

Rezultate mai bune se pot obtine cu Fasigyn. Se administreaza 4 tablete a 500 mg/zi, intr-o singura priza. Exista posibilitatea aparitiei rezistentei parazitului la acest medicament.Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente