Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile intestinului leacuri pentru boli , Bolile



STRONGILOIDOZA


Definitie: este o boala a intestinului provocata de Strongyloides stercoralis, care este un nematod mic. Viermele are doua generatii diferite: una parazitara in in­testinul omului (Strongyloides sau Anguillula intestinalis) si o alta libera, la ex­terior (Strongyloides stercoralis). Masculul este la fel la ambele generatii: 700 - 900 microni; femeia in generatia parazitara are 2 - 2,5 mm. Din ouale depuse de femela ies larvele, eliminate prin scaun. In exterior, larvele fie ca devin filariforme, fie ca dezvolta generatii libere."

Omul este infestat de larvele filariforme pe doua cai: fie prin tegumente, circu­latie venoasa, aparat respirator, tub digestiv, fie prin ingerarea unor alimente si bauturi infestate.

Viermele se localizeaza in duoden si jejun. Boala este mai raspandita la tropice; la noi, cazurile sunt rare si apar in mine, unde exista caldura si umezeala.


Simptomatologia este caracterizata prin prurit, eritem si petesii la locurile de trecere prin tegumente; prin

Simptome bronho-pulmonare in timpul traversarii aparatului respirator; in faza de fixare intestinala, parazitul provoaca colici abdo­minale, diaree sanguinolenta si anemie hipocroma, eventual semne de denutritie; semnele toxice nervoase sunt frecvente.

Examenul materiilor fecale pune in evidenta larvele parazitului (nu ouale, ca in ankilostomiaza); eozinofilia este inconstanta.

Profilaxia face aceleasi recomandari ca in ankilostomiaza.

Tratamentul se face cu: violet de gentiana, in doza de 0,06 g, de 3 ori/zi, timp de doua saptamani; violetul de gentiana poate fi administrat si pe sonda duodenala (25 ml din solutia 1%); fenotiazina: cate 100 mg de 3 ori/zi, timp de 3 saptamani; ditiazanina, 250 mg/zi, care, administrata timp de 3 saptamani, da rezultate bune, insa este contraindicata in caz de leziuni intestinale intinse; pamoat de pirviniu (Vermigal), care se recomanda si in Tratamentul oxiurazei.

Rezultate superioare se obtin cu tiabendazol (Mintezol), in doze de 25 mg/kg/ corp, de 2 ori pe zi, 3 zile, sau in doza unica 50 mg/kg corp.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente