Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre intoxicatii , Intoxicatiile alimentare, si metode de prevenire si tratare a intoxicatiilor, referat despre intoxicatia alimentaraIntoxicatia Cu ACID ACETIC
Sinonime: acid acetic glacial, esenta de otet.

Proprietati fizice: lichid incolor, caustic, cu miros intepator puternic; miscibil cu apa, alcoolul, eterul. Identificare: se face prin reactii colorimetrice din corpul delict si din continutul gastric.

Fiziopatologie: local are o actiune puternic coroziva, dand leziuni ulcerative acoperite cu membrane albe. Actiunea generala produce acidoza, hemoliza, alterari renale (necroza tubulara).


Simptomatologie: se produc arsuri locale, care se acopera cu membrane albe, ulceratii, varsaturi, hematemeza, melena, uneori perforatii gastrice. Poate aparea edemul pulmonar acut. Afectarea rinichiului duce la oligo-anurie. La doze mari de toxic apar hemoliza, hemoglobinurie, icter hemolitic.

Tratament: Antidotul este magnezia usta (oxidul de magneziu), administrata in suspensie apoasa de 30 - 40 g apa.

- Hidroxidul de aluminiu (Alucol) are o puternica activitate de fixare a acizilor (1 g substanta fixeaza 60 ml HC10,1 N).

- Se administreaza imediat cantitati mari de apa de robinet (pentru inactivarea acidului este necesara o dilutie de cel putin 100 de ori). Daca bolnavul varsa, se repeta administrarea de apa.

- Se administreaza lapte sau oua batute in cantitati mari.

- Tegumentele lezate se spala cu apa de robinet si apoi ser fiziologic.

- in caz de leziuni oculare, se spala cu apa in cantitati mari sacul conjunctival; se
Instileaza cateva picaturi de atropina 1 % pana apare midriaza si se combat durerile.

- Se administreaza antispastice (Scobutil, papaverina, atropina).

- Se evita bicarbonatul de sodiu, care, prin formarea acidului carbonic, poate da distensie si perforatie gastrica.

-  Se evita spalatura gastrica, din cauza pericolului perforarii esofagului sau a stomacului, ca si al hemoragiilor digestive.

- Alimentatia orala se evita inainte de vindecarea leziunilor faringo-eso-gastrice si se reia progresiv, incepand cu alimentele lichide, semilichide, pastoase, dupa cateva saptamani devenind normala.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente