Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre intoxicatii , Intoxicatiile alimentare, si metode de prevenire si tratare a intoxicatiilor, referat despre intoxicatia alimentaraIntoxicatia Cu ACID SALICILIC, ACID ACETILSALICILIC (aspirina) Sl SALICILATI
Proprietati fizice: sunt diverse in functie de derivat.

Identificare: prin reactii colorimetrice si fluorescenta in U.V. din corpul delict, din urina, sange, continut gastric.

Fiziopatologie: actioneaza ca iritant local asupra sistemului nervos central (mai ales asupra talamusului si hipotalamusului) si asupra echilibrului acido-bazic.


Simptomatologie: transpiratii profuze, febra, varsaturi persistente, diaree, polipnee, tulburari auditive, neliniste, obnubilare, uneori convulsii, tahicardie, tendinta la colaps. Pot aparea si hemoragii prin hipoprotrombinemie si trombopenie. Se semnaleaza o alcaloza metabolica, urmata rapid de acidoza metabolica cu glicemie crescuta (pericol de confuzie cu coma diabetica).


Tratament: nu exista antidot specific.

- Spalatura gastrica cu suspensie de carbune activat, lapte, apa.

- Purgativ salin (25 g sulfat de sodiu), sau 30 ml ulei de ricin.

- Corectarea modificarilor echilibrului acido-bazic.

- Corectarea modificarilor hidro-electrolitice.

- Oprirea convulsiilor cu o doza moderata de barbiturice (sistemul nervos cen­tral fiind deja deprimat de toxic). Din acelasi motiv nu se administreaza morfina.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente