Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre intoxicatii , Intoxicatiile alimentare, si metode de prevenire si tratare a intoxicatiilor, referat despre intoxicatia alimentaraIntoxicatia Cu ACID OXALIC Sl OXALATI
Sinonime: sarea de macris.

Derivati: oxalat de sodiu, oxalat de potasiu.

Proprietati fizice: substante cristaline, albe, fara miros, cu gust amar.

Identificare: prin reactii colorimetrice din corpul delict, continut gastric, urina.

Fiziopatologie: local - actiune caustica; general - blocheaza ionii de calciu, dand hipocalcemie cu modificari de excitabilitate neuro-musculara (tip tetanic) si de coagulare, ca si tulburari circulatorii si respiratorii.

9 Simptomatologie: in prima faza, imediat dupa ingerare, apar dureri retroster­nale, epigastrice, disfagie, varsaturi, colici abdominale, diaree sanguinolenta. Ur­meaza destul de precoce ameteli, vajaituri in urechi, parestezii, dispnee, bradicar-die, convulsii. Colapsul poate aparea si el, urmat de exitus.

Cum majoritatea intoxicatilor supravietuiesc, va aparea faza a doua, in care deter­minarile renale sunt principale (colici renale, oligurie, anurie).

Tratament: antidotul este gluconatul sau cloratul de calciu (sau orice alte saruri de calciu), in injectii intravenoase. -Peros, putem administra carbonat de calciu, lactat de calciu sau lapte (contine mult calciu).

- Daca este posibila (din cauza leziunilor caustice), se face spalatura gastrica cu solutii care contin calciu.

- Combatem durerea cu morfina sau Mialgin.

- Tratam insuficienta circulatorie acuta (colapsul).

- Combatem insuficienta renala acuta prin perfuzii glucozate, pentru a preveni depunerile de oxalat de calciu in tubii renali.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente