Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre intoxicatii , Intoxicatiile alimentare, si metode de prevenire si tratare a intoxicatiilor, referat despre intoxicatia alimentaraIntoxicatia Cu ALCOOL METILICSinonime: metanol, spirt de lemn.

Proprietati fizice: lichid incolor, volatil, cu miros asemanator alcoolului etilic.

Identificare: prin reactii colorimetrice din corpul delict, continutul gastric, sange, urina, lichidul cefalorahidian.

Fiziopatologie: este toxic prin anoxia tisulara provocata de blocarea oxidazelor celulare.


Simptomatologie: aceasta intoxicatie se caracterizeaza prin fenomene grave, rapid mortale, cu sau fara fenomene oculare. Fenomenele de intoxicatie apar dupa o perioada de latenta de la 1 la 36 de ore. Apar starea ebrioasa, alterarea starii generale, ameteli, senzatia de slabiciune, cefalee puternica, somnolenta, varsaturi, diaree, dureri abdominale, facies cianotic, transpiratii profuze, tahicardie, dispnee, hipotensiune arteriala. Intoxicatul acuza senzatie de constrictie toracica. Se instaleaza coma, insotita de hipotermie si uneori edem pulmonar acut. Apar destul de precoce tulburari de vedere ("vad ca prin ceata") si, uneori, alterari ale perceperii culorilor. Apar fenomene nervoase. Coma este agitata, insotita de crize de contracturi tetaniforme sau/si convulsii. Se instaleaza acidoza, care trebuie eficient corectata, si este un important element prognostic. Bolnavul trebuie supravegheat minimum 5 zile (timpul de eliminare a metanolului din organism).

Tratament: antidot este alcoolul etilic, care blocheaza metabolismul alcoolului metilic si favorizeaza eliminarea acestuia din urma din organism. Se administreaza o solutie de alcool etilic 50% din 4 in 4 ore, cate 0,5 ml/kilocorp.

- Se face spalatura gastrica cu suspensie de carbune activat in solutie de bicarbonat de sodiu 5%.

- Se provoaca varsatura.

- Se corecteaza acidoza.

- Se hidrateaza intens bolnavul (41/24 de ore).

- Se administreaza Mialgin (50 - 100 mg s.c. sau i.m.), in caz de dureri abdo­minale foarte puternice.

- Se administreaza oxigen.

- Se aplica pansament ocluziv pe globii oculari.

-  Se evita utilizarea lactatului de sodiu pentru alcalinizare si a sulfatului de magneziu pentru combaterea edemului cerebral.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente