Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre generalitati medicale, referate medicinaMEDICATIA SANGELUI SI A ORGANELOR HEMATOPOIETICESTIMULANTE ALE HEMATOPOIEZEI Sl ANTIANEMICE
Dintre antianemicele mai folosite sunt: fumaratul feros (Ferronat, Ferrum Hausmann), sirop si solutie, gluconat feros (comp. 35 mg), sulfat feros, glutamat feros (Glubifer, comp. si dr.

glutamat feros); fier in combinatii, Ferretab (fier + acid folie), Sirofer, Oligovit etc.

Antianemice sub forma de sulfat feros (tonofer, drajeuri), oxid de fier zaharat, fier dextran sau fier maltozat - cresc hemoglobina si sunt active in anemia feripriva. Pot provoca innegrirea dintilor, constipatie, colorarea scaunelor in negru, colici, diaree. Administrarea i.v. si i.m. poate produce greata, varsaturi, diaree, colici, febra, frison, colaps si chiar moarte.

Vitamina Bl2 (ciancobalamina) (fiole de 50 si 1 000 micrograme), administrat i.m. corecteaza dificitul vitaminic in anemia biermeriana, poate vindeca leziunile digestive, cu exceptia gastritei atrofice si a tulburarilor nervoase. Actioneaza si in unele hepatite, ciroze, boli nervoase etc. Efecte toxice nu se citeaza. Se impune prudenta in bolile canceroase.

Acidul folie (drajeuri) este activ in anemiile megaloblastice. Poate provoca reactii alergice.

Extractele hepatice actioneaza prin continutul bogat in vitamina B|2. Produc reactii alergice si dureri. STIMULANTE ALE LEUCOPOIEZEI
Acestea sunt: nucleinatul de Na, diferiti acizi nucleici, adenina.

HEMOSTATICE
Sunt medicamente care corecteaza tulburarile de coagulare si accidentele hemoragice; unele actioneaza asupra stadiului vascular al hemostazei, altele asupra procesului de coagulare.

Derivate de sange: sange integral proaspat si plasma integrala proaspata (de maximum 6 ore), plasma antihemolitica liofilizata, globulina antihemofilica A si factorul VIII concentrat, fibrinogen uman, flacoane de 1 g, injectabil in perfuzie venoasa lenta, masa trombocitara, trombina umana, flacoane, administrate strict subcutanat dupa solubilizare in solutie fiziologica, trombina uscata sterila, pentru aplicatii locale, fibrina sub forma de bureti, pelicula sau pulbere - hemostatic local, Gelaspon, burete gelatinos cu aplicare locala.

Substante medicamentoase: adrenalina in solutie 1 la mie este vascoconstric-toare locala, Adrenostazin, fiole de 5 si 10 ml, administrat in perfuzie venoasa lenta - hemostatic capilar prin vasoconstrictie, Venostat, fiole de 1 ml, s.c. sau i.v.

Dicynone (Etamsilat), fiole injectabile i.m. sau i.v., vit. K de sinteza, fiole de 1 mg, i.m. si fitomenadiona sau vit. Kjt naturala, fiole de 1 ml, i.v. lent.

Protamin sulfat, fiole de 5 ml, i.m. sau i.v. lent - combate specific hemoragiile din supradozajul heparinic, acid epsilonaminocaproic, fiole de 20 ml, i.v. lent. Alte substante hemostatice: acid tranxeamic (Exacyl), aprotinina (Trasylol), vit. K (fitonadiona) (sol. Injectabila), menadiona (tab. vit. K), fibrinogen uman (fiole de 1 g), etamsilat, fiole 250 mg/2 ml. Ca hemostatice locale se utilizeaza gelatina (Gelaspon), trombina uscata, buretii de fibrina etc.

ANTICOAGULANTE
Sunt medicamente care diminua sau impiedica coagularea.

Heparina (fiole de 1 ml 5 000 u.i. I.v. la 4 - 6 ore) inhiba coagularea rapid, dar de scurta durata (4 ore); este eficace in diferite afectiuni tromboembolice si corecteaza dislipidemia din ateroscleroza. Actioneaza antitrombinic. Prin supradozare poate provoca hemoragii, diaree si reactii alergice.

Heparina lipoica, cu administrare sublinguala, este utilizata pentru dispersia lipo-proteinelor in ateroscleroza.

Lasonilul (unguent) este un heparinoid de sinteza, intrebuintat local in trata­mentul tromboflebitelor superficiale, sindroamelor varicoase, hematoamelor, echi­mozelor.

Calciparina (fiole de 1 ml continand 25 000 u.i. heparinat de calciu) se adminis­treaza subcutanat in prevenirea si Tratamentul accidentelor tromboembolice. Trombostopul (comprimate de 0,002 g) este un derivat de cumarina, care inhiba coagularea mai lent decat heparina si este activ in diverse boli tromboembolice. Inhiba formarea protrombinei. Poate provoca hemoragii si steatoza hepatica.

In general, Tratamentul anticogulant se incepe cu heparina si se continua cu antivi taminaK (Trombostop).                                       .                                               
Este prudent sa nu se instituie un Tratament anticoagulant la bolnavi cu acei- dente vasculare cerebrale, la cirotici, ulcerosi, in insuficiente hepatice si la gravide. >
Introducerea dicumarolului in terapeutica a reprezentat un mare pas inainte. Deza vantajele sale au fost corectate prin noile preparate introduse. Primul grup este reprezentat de preparatele de etilbiscumacetat (Tromexan, Petentan) cu efecte negative foarte rare. A urmat al doilea grup: ciclocumarolul (Cumopiran), Warfarina (cumadina) si apoi derivatii acenocumarolului (Sintrom, Syncumar, Trombostop), cu actiune mai rapid instalata (1-2 zile) si durata de actiune mai scurta (48 ore). Trombostopul care se intrebuinteaza curent, astazi, face parte din aceasta grupa. Derivatii inandionici, tot antivitamine K, sunt inrurditi ca structura chimica cu preparatele precedente. Cel mai utilizat este Fenandiona (tablete de 50 mg). Se administreaza intr-o doza initiala de 250 mg si 100 mg in dimineata urmatoare. Doza de intretinere este de o jumatate pana la 2 tablete/zi.

inlocuitori ai masei circulante. Se administreaza pentru expansionarea volumului circulant, in cazurile in care acesta prezinta o scadere importanta. Cele mai utilizate preparate sunt: albumina umana 5 % - flacoane de 100 ml, in perfuzie venoasa lenta, dextran 70 (Macrodex), un polimer al glucozei- flacoane de 500 ml, in perfuzie venoasa, dextran 40 (Rheomacrodex), de asemenea polimer al glucozei - flacoane de 500 ml, perfuzie venoasa, Marisang, solutie sterila de glicerina - flacoane de 450 J ml, in perfuzie venoasa.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente