Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu generalitati medicale
 Notiuni Generale Despre Boala
 Notiuni Elementare De Istorie A Medicinei
 Obiectul Medicinei Interne
 Descrierea Bolilor
 Redactarea Foii De Observatie La Bolnav
 Interogatoriul La Bolnav
 Metode Fizice De Examinare A Bolnavilor
 Supravegherea Bolnavului In Repaus La Pat
 Febra Diagnosticul Sl Tratamentul Ei
 
 Notiuni Generale De Diagnostic Etiologic Al Infectiilor
 Terapeutica
 Medicatia Sangelui Si A Organelor Hematopoietice
 Bolile Aparatul Cardiovascular
 Aparatul Digestiv Anatomie Sl Fiziologie
 Anatomia Ficatului Generalitati
 Pancreasul Notiuni De Anatomie Sl Fiziologie
 Notiuni De Fiziologie Sl Semiologie Ale Sangelui
 Bolile De Nutritie Nutritia
 Neurologie Notiuni De Anatomie Sl Fiziologie
 Principalele Sindroame Neurologice
 Psihiartie Generalitati
 Introducere In Geriatrie
 Aparatul Locomotor
 Sindromul Septicemic
 Antibioticoterapie Sl Chimioterapie Principii Generale
 Structura Histologica Si Fiziologia Ficatului
 Notiuni De Anatomie Sl Fiziologie Ale Cailor Biliare
 Notiuni De Anatomie Ale Aparatului Urinar
 Rolul Sl Pozitia Medicului Sl Asistentei Fata De Bolnavul Varstnic
 Aspecte Caracteristice De Geropatologie Ale Aparatului Locomotor
 Integrarea In Institutii Specializate Pentru Varstnici instituionalizarea
 Notiuni De Radiologie Structura Materiei
 Germani Patogeni Antibioticele Sl Chimioterapicele Care Actioneaza Asupra Lor
 Principalele microorganisme patogene
 Osteoporoza De Involutie

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre generalitati medicale, referate medicina

ROLUL Sl POZITIA MEDICULUI Sl ASISTENTEI FATA DE BOLNAVUL VARSTNIC

Medicul care nu cunoaste sau nu tine seama de particularitatile varstei bolnavu­lui, risca erori de diagnostic si Tratament uneori grave .. Primul gest terapeutic al medicului, este de a stabili daca se afla in fata unui "bolnav in varsta", sau a unui "varstnic cu modificari fiziologice de imbatranire" .. Aceasta, pentru ca, uneori, familia sau chiar pacientul solicita medicului masuri pentru recuperarea unor functii si performante caracteristice unor varste mai tinere. Deci delimitarea "starii de boala", de "starea de imbatranire", nu este simpla dar este obligatorie. Medicul trebuie sa convinga subiectul si anturajul, ca

Simptomele prezentate sunt firesti, tin de varsta, deci nu trebuie sa ingrijoreze.

Vor fi prescrise terapii neagresive, blande, dietetice, vitamine, eutrofizante, to­nice. Se va face psihoterapie, se vor aplica corectiile necesare (ochelari, protejarea auzului), se va stabili regimul de viata.

Anamnezei trebuie sa i se asigure timp suficient, deoarece astfel se pot obtine detalii importante. Daca nu se obtin informatiile dorite, se recurge la familie sau la anturaj. Este important si felul in care medicul particip?<]?.££ ivorbirea cu bolnavul. Hipoacuzia fiind frecventa, trebuie sa se vorbeasca bolnavului mai tare, mai rar si mai clar, neezitand repetarea intrebarii cu rabdare si tact. Trebuie gasit timp pentru a-1 asculta pe indelete, chiar daca bolnavul devine incoerent sau amnezic. Importanta este si inspectia, observatia bolnavului (faciesul, atitudinea in pat, mersul, mimica, vorbirea, deci habitusul varstnicului). Mai rar vom fi solicitati pentru

Simptome zgomotoase (febra, frisoane, etc) si mai frecvent pentru alterari difuze si rapide ale starii generale.

Diagnosticul trebuie sa fie pluridimensional, adica si clinic si gerontologie. De exemplu: formularea clasica "cardiopatie ischemica sau hipertensiune arteriala", trebuie completata cu diagnostice ca: imbatranirea prematura, sindrom de imobilizare, boala de retragere (de pensionare), sociodependenta etc.

PROBLEME DE ASISTENTA SOCIALA
Deoarece relatiile sociale ale individului varstnic, intrafamili ale sau generale, pot favoriza sau agrava imbolnavirile cronice, medicul si asistenta trebuie sa aiba si notiuni generale de sociologie ale imbatranirii si de asistenta sociala. Deci trebuie sa formuleze si un diagnostic social. Aceasta inseamna ca trebuie sa cerceteze si aspectele psiho-sociale ale varstnicului (pensionare, stress-ul retragerii, raporturile cu familia, daca este tolerat, neglijat sau ignorat, solidaritatea familiala etc). Situatia ideala o constituie batranul integrat organic in familie, cu un nivel de trai decent. Nu intotdeauna suferinta poate fi rezolvata cu medicamente. Izolarea sociala si familiala, chiar persecutia in familie, cer alte masuri. In sfarsit, trebuie pecizata si capacitatea bolnavului de autoservire, dependenta.

In mediul rural, legaturile afective intrafamiliale, solidaritatea sunt mai bine pas­trate. Izolarea este, de obicei, absenta.

Tinand seama de cele prezentate mai sus, rezulta necesitatea educatiei familiei, in sensul unei mentalitati favorabile batranului ..

In final, medicul trebuie sa precizeze caracterul recuperabil sau irecuperabil al bolii. Este necesara spitalizarea sau internarea intr-o unitate de asistenta sociala? Solutia ideala este Tratamentul la domiciliu, dar acesta nu este posibil intotdeauna.


loading...
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente