Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu generalitati medicale
 Notiuni Generale Despre Boala
 Notiuni Elementare De Istorie A Medicinei
 Obiectul Medicinei Interne
 Descrierea Bolilor
 Redactarea Foii De Observatie La Bolnav
 Interogatoriul La Bolnav
 Metode Fizice De Examinare A Bolnavilor
 Supravegherea Bolnavului In Repaus La Pat
 Febra Diagnosticul Sl Tratamentul Ei
 
 Notiuni Generale De Diagnostic Etiologic Al Infectiilor
 Terapeutica
 Medicatia Sangelui Si A Organelor Hematopoietice
 Bolile Aparatul Cardiovascular
 Aparatul Digestiv Anatomie Sl Fiziologie
 Anatomia Ficatului Generalitati
 Pancreasul Notiuni De Anatomie Sl Fiziologie
 Notiuni De Fiziologie Sl Semiologie Ale Sangelui
 Bolile De Nutritie Nutritia
 Neurologie Notiuni De Anatomie Sl Fiziologie
 Principalele Sindroame Neurologice
 Psihiartie Generalitati
 Introducere In Geriatrie
 Aparatul Locomotor
 Sindromul Septicemic
 Antibioticoterapie Sl Chimioterapie Principii Generale
 Structura Histologica Si Fiziologia Ficatului
 Notiuni De Anatomie Sl Fiziologie Ale Cailor Biliare
 Notiuni De Anatomie Ale Aparatului Urinar
 Rolul Sl Pozitia Medicului Sl Asistentei Fata De Bolnavul Varstnic
 Aspecte Caracteristice De Geropatologie Ale Aparatului Locomotor
 Integrarea In Institutii Specializate Pentru Varstnici instituionalizarea
 Notiuni De Radiologie Structura Materiei
 Germani Patogeni Antibioticele Sl Chimioterapicele Care Actioneaza Asupra Lor
 Principalele microorganisme patogene
 Osteoporoza De Involutie

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre generalitati medicale, referate medicina

OBIECTUL MEDICINEI INTERNESub influenta unor agenti variati pot aparea diferite boli, diferite stari patolo­gice. Se deosebesc o patologie medicala sau medicina interna si o patologie chirur­gicala.

Timp indelungat, aceste doua principale ramuri ale medicinei erau practicate de aceleasi persoane. Abia in ultimele secole, mai exact la sfarsitul secolului al XVII-lea, prin cunoasterea anatomiei, prin precizarea agentilor patogeni si a conduitei terapeutice s-a facut deosebirea intre medicina interna si chirurgie.


Cu toate acestea, inca mult timp chirurgia nu a putut parasi pozitia sa de subor­donare, indicatiile terapeutice fiind date in continuare chirurgului de catre internist. Cu timpul, sub influenta progreselor realizate, patologia chirurgicala se desprinde total de patologia medicala, devenind discipline independente una fata de cealalta.

E greu de delimitat astazi obiectul medicinei interne de cel al chirurgiei, cele doua discipline avand numeroase zone de interferenta, de intrepatrundere. Se poate spune ca medicina interna se ocupa de afectiunile care nu justifica drept principal Tratament manopere chirurgicale. In zilele noastre, numeroase afectiuni ale aparatelor: respirator, cardiovascular, digestiv, ale sistemului nervos etc, sunt integral pasibile de Tratamente chirurgicale.

Din cele de mai sus rezulta ca medicina interna si chirurgia se ocupa de bolile acelorasi aparate si sisteme, ceea ce le deosebeste fiind caracterul bolilor, forma clinica, stadiul, dar mai ales Tratamentul; astfel, un ulcer gastroduodenal este o afectiune de domeniul medicinei interne, dar cand se insoteste de perforatie devine o boala chirurgicala; stenoza mitrala intra tot in sfera patologiei interne, dar in anumite imprejurari, in functie de stadiul clinic etc, e susceptibila de interventia chirurgicala.

Indiferent de obiect si de sfera de cuprindere, medicina interna ramane fun­damentul medicinei. Ca o consecinta fireasca a progreselor stiintelor medicale s-au desprins, cu timpul, din medicina interna numeroase specialitati: neurologia, cardiologia, pediatria, bolile contagioase, reumatologia etc. Toate aceste discipline isi pastreaza legatura cu medicina interna, folosind dealtfel aceleasi notiuni si principii de baza.


loading...
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente