Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre generalitati medicale, referate medicinaOBIECTUL MEDICINEI INTERNE


Sub influenta unor agenti variati pot aparea diferite boli, diferite stari patolo­gice. Se deosebesc o patologie medicala sau medicina interna si o patologie chirur­gicala.

Timp indelungat, aceste doua principale ramuri ale medicinei erau practicate de aceleasi persoane. Abia in ultimele secole, mai exact la sfarsitul secolului al XVII-lea, prin cunoasterea anatomiei, prin precizarea agentilor patogeni si a conduitei terapeutice s-a facut deosebirea intre medicina interna si chirurgie.


Cu toate acestea, inca mult timp chirurgia nu a putut parasi pozitia sa de subor­donare, indicatiile terapeutice fiind date in continuare chirurgului de catre internist. Cu timpul, sub influenta progreselor realizate, patologia chirurgicala se desprinde total de patologia medicala, devenind discipline independente una fata de cealalta.

E greu de delimitat astazi obiectul medicinei interne de cel al chirurgiei, cele doua discipline avand numeroase zone de interferenta, de intrepatrundere. Se poate spune ca medicina interna se ocupa de afectiunile care nu justifica drept principal Tratament manopere chirurgicale. In zilele noastre, numeroase afectiuni ale aparatelor: respirator, cardiovascular, digestiv, ale sistemului nervos etc, sunt integral pasibile de Tratamente chirurgicale.

Din cele de mai sus rezulta ca medicina interna si chirurgia se ocupa de bolile acelorasi aparate si sisteme, ceea ce le deosebeste fiind caracterul bolilor, forma clinica, stadiul, dar mai ales Tratamentul; astfel, un ulcer gastroduodenal este o afectiune de domeniul medicinei interne, dar cand se insoteste de perforatie devine o boala chirurgicala; stenoza mitrala intra tot in sfera patologiei interne, dar in anumite imprejurari, in functie de stadiul clinic etc, e susceptibila de interventia chirurgicala.

Indiferent de obiect si de sfera de cuprindere, medicina interna ramane fun­damentul medicinei. Ca o consecinta fireasca a progreselor stiintelor medicale s-au desprins, cu timpul, din medicina interna numeroase specialitati: neurologia, cardiologia, pediatria, bolile contagioase, reumatologia etc. Toate aceste discipline isi pastreaza legatura cu medicina interna, folosind dealtfel aceleasi notiuni si principii de baza.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente