Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sangele, bolile sangeluiHemoragii

- curgerea sangelui ca urmare a ruperii sau cresterii permeabilitatii vaselor sangvine. Trombocitele din sange au rol in coagularea sangelui. In acest caz trombocitele se aduna si ajuta la formarea cheagului.


Bolile hemoragice din cauza lipsei sau coagularii dezordonate a sangelui pot fi: hemofiliile, avitaminoza K, afibrinogemia, trombopeniile (numar mic de trombocite), purpura (apar pete sii - pete de culoare rosie-vanata) datorita fragilitatii capilarelor - apare si in alte boli ca: trombopenii, trombopatii etc. Scaderea trombocitelor sub 80000-100000/1 mm3 predispune la sangerarea vaselor de sange. La o crestere peste 400000 predispune la coagulare accen­tuata cu producere de cheaguri, infarct, tromboflebite et.

Hemoragiile se trateaza prin repaus si produse care favorizeaza coagularea, apoi se trateaza cauza care le-a produs.

Vitamina C, P, K.

Vascul ajuta si in accident vascular.

Se face o cura de 2 saptamani cu un varf de cutit de pulbere, de 3 ori/zi. in paralel, e bine sa se faca tratament cu Ginkgo biloba, sa se bea ceai de rozmarin in loc de apa. Se va consuma multa linte, hrisca, soia, polen.

.    Nazale : lamaia (tampon cu suc in nas).

.    Se consuma urmatoarele alimente medicament: varza, cereale, patrunjel, usturoi, {elina, morcov, fasole, ceapa, cartofi, rosii, nuci, polen, struguri, pere, banane, curmale, macese, grapefruit.

.    Hemostatice: apa oxigenata, alaun.

.    Ceai de : patlagina (infuzie, se beau 2 cani/zi), matase de porumb (infuzie - se ia cate 1 lingura la 3 h), rachitan (cataplasme cu decoct), coaja de salcie (cataplasme cu decoct), coaja de stejar (cataplasme cu decoct), tataneasa (decoct, se beau 2-3 ceaiuri/zi), traista--ciobanului, urzica (infuzie, se beau 2-3 ceaiuri/zi), ciubotica-cucului (cataplasme cu infuzie), coada-racului (infuzie sau decoct - se beau 2 cani/zi), cerentel (decoct, se bea neindulcit, pe stomacul gol), vasc (opreste sangerarea).

.    Ceai de coada-calului contra sangerarilor (strange vasele). Coada-calului are efect anti-hemoragic puternic si permite refacerea rapida dupa sangerare.

.    In caz de hemoragie interna se administreaza pe stomacul gol 2 lingurite pulbere de ghinda sau decoct concentrat (pana la 6 lingurite pulbere/1 cana apa) fiert timp de 2 min.

Hemofilia - Afectiune ereditara cauzata de lipsa unor agenti coagulanti. Se produc hemoragii puternice.
Apare numai la barbati dar transmiterea caracterului ereditar se face prin sexul feminin. Se datoreste lipsei din plasma a factorilor antihemolitici. Este de trei tipuri: A, B, C, dupa factorul deficitar. Cea de tip A se caracterizeaza prin aparitia de vanatai si hematoane, dupa cele mai mici traumatisme, in special primavara si toamna. Bolnavii trebuie sa se fereasca de lovituri, miscari bruste. Cea de tip B este mai discreta, iar cea de tip C este foarte rara. Transfuziile cu plasma corecteaza hemofiliile.

.    Ceai de: ventrilica + cretisoara + traista-ciobanului + coada-soricelului + coada--calului. Se beau minimum 4 cesti (1 lingurita/l cana apa). Se fac 14 bai de sezut cu aceste plante (100 g planta macerata in apa rece, noaptea; a doua zi se incalzeste).

In caz de hemoptizii (eliminare de sange pe gura provocata de o hemoragie a cailor respiratorii), se consuma infuzie si decoct de gutui (astringente, emoliente, hemostatice).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente