Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sangele, bolile sangeluiTabagism

- Este o intoxicatie acuta cu nicotina datorata excesului de fumat. Tigara exercita o actiune nociva asupra organismului prin : CO, cresoli, piridine, nicotine. Intoxicatia afecteaza in primul rand celulele nervoase din creier apoi laringele, respiratia, digestia (dispepsii, diaree, constipatie), ochii (scotom-orbire), sistemul nervos (cefalee, uitare, tremuraturi), sistemul cardiovascular (angine, sistole, arterio-scleroza).


In urma utilizarii prelungite si abuzive de tutun, apare toxicitatea, care se manifesta prin : cefalee, ameteli, scaderea poftei de mancare, spasme musculare si vasculare, laringite, astm, angina pectorala, arterita obliteranta. Cancerul bronhopulmonar este mai frecvent la fumatori decat la nefumatori.
Prin fumat se elibereaza mari cantitati de monoxid de carbon (otrava pentru sange si tesuturi) si cadmiu (nefrotoxic), care vor fi inhalate de organism. Fumul de tigara are rol in declansarea multor afectiuni, iar substantele chimice din fumul de tigara au influenta daunatoare asupra actiunii medicamentelor in organism. Apare o reducere sau o deviere a actiunii medicamentelor prin influenta fumului de tigara. Poate sa produca o inhibitie metabolica, o tulburare a repartitiei medicamentelor in diferite sectoare ale organismului; alterarea unor functii organice sau alterarea comportamentului psihofarmacologic. Compusii din fumul de tigara (in special nicotina si acidul cianhidric) prefera foarte mult celula hepatica, alterandu-i fractiunea microsomala. Se vor produce alterari in reactiile de oxidare, hidrooxidare, implicate in metabolismul partial al medicamentelor. Astfel, vitamina C atinge la fumatori concentratii mai scazute datorita reducerii absorbtiei si intensificarii metabo­lismului sau. Fenacetina are o concentratie sangvina de trei ori mai mica la fumatori decat la nefumatori. Eufilina isi scade timpul de imbunatatire la jumatate, impunand administrari mai frecvente. Eurosemida, folosita de catre cei cu insuficienta cardiaca, isi reduce actiunea prin eliminarea prin urina datorita nicotinei. Propranololul poate determina efecte paradoxale la fumatori. Consumatorii de alcool si tutun prind greu anestezia. Deci fumatul poate duce la agravarea bolilor care impun luarea drogurilor (medicamentelor) amintite.

Nicotina este un alcaloid toxic sub forma de lichid incolor sau slab galbui care se afla in cantitati mari in frunzele de tutun (Nicotiana tabacum) si speciile de coada-calului (Equisetum). in doze mici este un excitant al ganglionilor vegetativi si al sistemului nervos central. In doze mari este un toxic puternic care paralizeaza musculatura striata, ganglionii vegetativi, precum si parti ale sistemului nervos central.


Grave pot fi afectiunile pulmonare, care in 50% din cazuri pot duce la cancer pulmonar.

.    Firma "Evicom" din Cluj are un produs antitabagic eficient.

.    Frunze uscate de arnica, fumate, ajuta la dezvatarea de fumat.

.    Fumatul distruge depozitele de seleniu, deci este bine sa se administreze nutrienti pe baza de seleniu.

.    "Smokerade" este un produs natural american (care se obtine prin distribuitori). Ajuta la eliminarea monoxidului de carbon si a cadmiului (cu actiune cancerigena).

.    "Antitabac Plant", produs de firma Plantextract Cluj, contine Caladium seguinum care trateaza simptomatologia data de tutun (slabiciune, tuse pierdere de memorie, ameteli, migrene, tulburari oculare si digestive) si planta carmaz, care provoaca dezgust de tutun.

.    Frunze de cretisor (vindeceaua) + podbal + izma sau frunze uscate de podbal + vinarita + castan salbatic + izma, fumate, ajuta la dezvatarea de fumat.

.    Izma + sanziene de padure (vinarita) + podbal, lasate o in apa indulcita cu miere, apoi uscate la aer, tocate. Se fac tigari care, fumate, duc la combaterea tabagismului.

.    Frunze uscate de salvie - se fac tigari.

.    60-150 g suc de creson proaspat/zi in apa sau supa rece- este antidotul nicotinei.

.    Pentru combaterea fumatului, se mesteca lent radacina cruda uscata de obligeana. Dupa mestecat, se scuipa.

.    Suc de podbal 2-3 lingurite/zi in tusea cronica.

Piciorul fumatorului sau boala Burger (de la fumat): se face baie la picioare cu urzici proaspete.

.    Coenzima Q10, zincul si seleniul prin efectul antioxidant protejeaza organismul, reduc efectele fumatului asupra vaselor sangvine, plamanilor, irimii, stomacului, vezicii biliare si asupra schimbului de oxigen din sange.

Produsul "Pygnogenol" - extract din scoarta de pin maritim, produs de Biofarm in colaborare cu Horphag Research Ltd. - Elvetia protejeaza fumatorii, previne cancerul, bolile coronariene si cerebrovasculare prin functia antioxidanta.

In numarul 385 din 25 octombrie 1999, Formula AS prezinta o reteta "Antitabac AS" conceputa de dr. Ladislau Ludovic Elthes din Oradea, care are urmatoarele plante compo­nente : salcia, menta, ovazul, roinita, stejarul, pedicuta, pelinul. Compozitia anihileaza verigile principale ale starii de abstinenta si are darul de a preveni orice neajuns pentru a nu produce efecte secundare pe parcursul curei.

Mod de preparare - din plante macerate.
Extract 1: macerat din 40 g faina de ovaz in 100 ml apa, 12 h in vas acoperit. Se amesteca de 2-3 ori. Se strecoara prin tifon pus in doua.

Extract 2: se amesteca urmatoarele plante maruntite: 200 g frunze de roinita, 50 g frunze de menta, 25 g pelin (fara radacina), 50 g pedicuta (parti aeriene), 120 g coaja de stejar (sa aiba cel putin 2-3 mm).

Se ia o lingurita coaja de salcie, se pune in 650 ml apa; se incalzeste si de cand da in clocot se fierbe 15 min. Dupa fierbere, lichidul pierdut se completeaza cu apa fiarta ca sa avem iar 650 ml. Se pun in fiertura 4-5 lingurite din amestecul de plante. Se lasa vasul acoperit 20-25 min. si se mai amesteca de 2-3 ori. Se strecoara.

Extractul 1 se amesteca cu extractul 2.

Administrare: Cantitatea de 600-650 ml se va lua in 3 prize, adica de 3 ori cate 200 ml, prima doza dimineata, cu 1/2 h inainte de masa, a doua doza cu 1/2 h inainte de masa de pranz; a treia doza la jumatatea timpului dintre masa de pranz si seara sau cu 1/2 h inainte de masa de seara. Durata tratamentului este de 7-21 zile. Cura se poate repeta dupa o luna.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente