Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolileColici renale


Cand sunt localizati renal sau uretral, calculii produc o durere continua. Durerea este absenta cand calculii sunt situati in partea "carnoasa" a rinichiului, fiind ficsi si neproducand obstructii.

Colica este datorata unui calcul migrator, devenit brusc obturant, pe cand calculul "in repaus" - ce permite totusi trecerea urinei, provoaca o jena lombara permanenta, dar modest dureroasa. Colica renala este o durere violenta ce incepe in spate, in locul unde ultima coasta se fixeaza pe coloana vertebrala, iradiind in fata catre abdomenul inferior, catre vezica, regiunea inghinala, scrot la barbati, sau labiile vaginale mari la femeie si la radacina coapsei.


Durerea devine violenta, din cauza contractiilor ureterului care incearca sa elimine obstacolul.

Colica poate fi precedata de mici semne: dureri surde lombare, usoara sangerare urinara, urinari dese, greturi, voma, ragaieli, paloare, frisoane, transpiratii.

Febra cand apare, avertizeaza o infectie urinara. Pentru calmarea durerii se bea macerat din 1 lingurita frunza de izma inmuiata 20 min., in 200 ml apa. Nu se fierbe. Se bea maceratul pe parcursul a 1-2 h.

.    Comprese calde cu coada-calului. Se pun 2 pumni in saculet de panza. Puneti sa fiarba apa in oala si, cand clocoteste, bagati saculetul inauntru lasandu-1 10-15 min. Scoateti-1, stoarceti usor si puneti-1 pe zona rinichiului, legandu-va cu un stergar. Deasupra puneti o punga de plastic, apoi imbracati-va gros. Bagati-va in pat. Compresa se tine 20 min.

.    Infuzie de rizomi de pir, matase porumb, merisor (diuretic si antiseptic), mesteacan, frunze de afin, coada-calului, muguri de plop, pufulita cu flori mici (dureri vezicale).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente