Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile



Uremie

- Sindrom azotemic, este ultimul stadiu al insuficientei renale. Provocata de retinerea in sange a ureei peste limita normala (0,50%) si de prezenta altor produsi toxici ai metabolismului protidic, compusi azotati (acid uric, creatinina), pe care rinichiul bolnav nu-i poate elimina. Azotul, provenit din dereglarea proteinelor, este eliminat de rinichi in cea mai mare parte sub forma de uree, dar si acid uric sau saruri de amoniu. Cand ureea, dintr-o insuficienta de functionare renala, este retinuta in sange peste limitele normale (0,50%), vorbim de azotemie. Apare o culoare pamantie a tegumentelor, cefalee puternica, greturi, varsaturi, oboseala. Se recomanda regim dietetic cu reducere de proteine, bogat in glucide si grasimi. Se trateaza si prin purgatie, sudatie, spalaturi peritoneale, aplicare de rinichi artificial cu functie epuratoare pentru sange.


Uneori medicul recomanda transplant de rinichi. Se va bea suc de morcov + sfecla +
castravete (spanac, cartof); morcov + patrunjel.

. Se consuma: orez nedecorticat, rosie (dizolvant uric, elimina ureea), cartofi, salate, morcovi, sfecla, conopida, varza, fasole verde, spanac, castraveti, usturoi, miere, ulei, unt, frisca, ceapa (3 cepe crude/zi timp de 1 luna).

.    Se admit in cantitati mici: paine de grau, secara, biscuiti, orez, mazare si fasole boabe, linte, lapte, branza, iaurt, oua, peste, nuci.

.    Alimente total interzise: conserve, branzeturi fermentate, vanat, maruntaie.

Se mai recomanda:

.    Suc de afine sau infuzie de frunze de afin.

.    Fructe; miezul de alune, nuci, migdale, fiind bogat in proteine, trebuie consumat cu restrictie.

.    Ceai de : porumbar (diuretic, depurativ, antiseptic, infuzie cu 1 lingurita flori/cana, sau decoct cu 1 lingurita fructe/cana - fierbe 20 min.), decoct din 3 cepe mari rase/l 1 apa -se beau 2 cani/zi, una dimineata si una seara (diuretic energic, elimina ureea si acidul uric - se poate adauga miere), frunze de mesteacan (diuretic puternic si depurativ -infuzie - se adauga bicarbonat pentru neutralizarea aciditatii), matase de porumb etc.

.    Suc de tomate si suc de ceapa, cate 1-2 pahare/zi.

.    Presopunctura
Obs.: Cei neinitiati in presopunctura sa se adreseze unui specialist.

"Tasneste din nou" ce se afla la 3 masuri deasupra maleolei interne (la 4 degete de mana distanta) - dispersie.








Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente