Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si gura, gustulAbces dentar

- este o inflamatie purulenta in jurul unui dinte cauzal. Orice dinte netratat poate produce un abces. Mai intai se inflameaza pulpa dintelui (pulpita) apoi vasele si nervii mor, iar canalul dentar este invadat de microbi (gangrena pulpara); invazia se extinde apoi producand parodontite, abces dentar, abces premaxilar, osteomielita. De aici se propaga in organism prin sistemul vascular producand leziuni in rinichi, articulatii, inima. in abces dentar apar dureri la acel nivel. Poate aparea si febra. Dintele e cariat si dureros la lovirea lui in ax, dovada ca puroiul a invadat spatiul din jurul radacinii.


Se va dezinfecta gura si se va consulta medicul stomatolog.

.    Ceai de coada-soricelului, in, nalba (emolienta), podbal, salvie, soc, sulfina, radacini de tataneasa (decoct), urzica, volbura, radacini de cerentel (astringenta), sunatoare (calmant).

.    Ceai pentru gargara: musetel, cimbrisor, salvie (antiseptic, astringent, cicatrizant), frunze de nalba, mac, radacini cerentel, dragaica.

.    Se aplica pe obraz cataplasme de argila rece, iar pe gingia infectata se aplica jumatate de smochina uscata fiarta in lapte cateva minute.

.    Masarea zonei reflexe corespunzatoare si a cailor limfatice.

.    In caz de granulom dentar, se aplica local putin propolis brut.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente