Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si gura, gustul

Gingivita

- Inflamatia gingiei, dintre dinti in special, ca urmare a leziunii, intretinerii neigienice a gurii, depunerii tartrului dentar si a unor boli: diabet, scorbut, febra sau intoxicatii (cu plumb, mercur, saruri de argint etc).


Gingivita este primul stadiu evolutiv al unei parodontopatii, fiind doar o inflamatie a gingiei, mai ales intre dinti. Frecatul cu periuta de dinti sau alimente tari care se mesteca in gura pot leza gingia. Gingivita poate fi de natura iritativa, toxica sau infectioasa.


Pe langa inflamatia gingiei, apare si o sangerare spontana cu retractie gingivala si pungi mici superficiale cu puroi in unele locuri. Igiena bucala este defectuoasa, se constata tartru dentar.

Parodontita profunda marginala este al patrulea si ultimul stadiu al Parodontopatiilor, cu infectie. Apar pungi purulente, dintii se mobilizeaza si cad. Este o boala a adultului care nu a avut o buna igiena bucala in copilarie. O boala generala (diabet, boli endocrine, boli infectioase) duce la slabirea organismului cu inflamarea gingiei. Pot sa fie si cauze locale (obturatie defectuoasa la dinte, aparate ortodontice, proteze) sau anomalii dentomaxilare (dinti inghesuiti sau in afara arcadei dentare).


Este important in prevenirea parodontitelor, suptul la san, pentru a se dezvolta armonios aparatul dentomaxilar. Alimentatia pana la 7 ani, in special, sa fie rationala, cu fructe si zarzavaturi dure si zemoase, cu lactate, cu carne si dulciuri in proportii rezonabile. Sugerea degetului, a gumei sau a creionului duce la anomalii dentomaxilare care favorizeaza parodontitele.


.    Consumul de fructe zemoase este necesar, astfel facandu-se autocuratirea dentara. Tratamentul cu "Spirulina" a dat rezultat in sangerarea gingiilor unei persoane care suferea de 15 ani.

Activitatea mecanica de masticatie pronuntata este necesara unei corecte intretineri a gingiilor si danturii.

Masticatia buna a elementelor tari, in special a fibrelor alimentare, asigura curatirea dintilor, corecteaza asezarea lor, irigarea cu sange a cavitatii bucale. In cavitatea bucala exista enzime care, in timpul mestecarii, declanseaza procesul digestiei, usurand activitatea stomacului si intestinelor.

.    Pentru ingrijirea gingiilor se face o infuzie cu 2 linguri amestec din urmatoarele plante: musetel, cimbrisor, salvie, nalba mare, capsule de mac si radacina de cerentel.

.    Ceai de: nuc, stejar, cerentel, coada-calului, mur, salvie, sovarf, stejar, sulfina, suna­toare, turita-mare, musetel, coada-racului, tei, frunze de mur, frunze de gutui - decoct -gargara.

.    Decoct de fructe de afin (o mana de fructe/l 1 apa. Se fierbe pana scade la jumatate. Se clateste gura.

.    Gargara cu suc de lamaie amestecat cu miere si apa; cu suc de dude; cu decoct de gutui sau smochine.

.    Timp de o ora, se mesteca, de 2 ori/luna, rasina de pin de Balcani (Pinus peuce).
.    Fructe cu actiune antiinflamatoare: afine, mure, agrise, coacaze negre, portocale, smochine etc.

.    Masarea zonei maxilarului superior si inferior.

.    Pentru sangerarea gingiilor este recomandat produsul natural american "Green Care", pe baza de lucerna. Contine multa vitamina K care previne sangerarea. Este comercializat de SC California Fitness.

.    Se va freca gingia cu lamaie.

Spalati-va pe dinti in loc de pasta cu sare.

.    Coenzima Q10 sub forma de "Q gel forte" procurata de la firma "Cosmpharm" Romania (b-dul Corneliu Coposu nr. 5 - Bucuresti) si produse pe baza de Aloe vera (firma "Forever Living Products").

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente