Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si gura, gustulParodontopatii - Parodontoza


Parodontoza - Degenerarea tesutului care fixeaza dintii, ducand la mobilitatea si caderea lor.

Parodontoza este in general o manifestare a unei boli generale, in care metabolismul general intermediar este afectat, cum ar fi in hipertiroidie, insuficienta hipofizara sau senescenta. In mod normal, mucoasa gingivala se retracta cu 1 mm la 10 ani varsta, incepand cu 30 de ani. De fapt, retractia gingiei odata cu varsta nu este datorata batranetii. Cu timpul, dintii nu mai au rezistenta necesara, din cauza uzurii smaltului se aplatizeaza ca doua pietre de moara, si alimentele apasa pe gingie producand retractia. Dintii trebuie tratati de catre stomatolog (imbracati etc.) atunci cand retractia este mare. Este foarte importanta igiena buco-dentara. Apare dupa 35 de ani si uneori se complica cu supurasi gingivale. Este a doua forma de parodontopatie, dupa gingivita.

Parodontoza se mai numeste pioree alveolara.
Parodontita superficiala este al 3-lea stadiu al parodontopatiei. Afecteaza in special adolescentii.

.    Se vor bea sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac;

- morcov;

- morcov + telina + spanac;

- morcov + sfecla + castravete.

.    Mestecarea unei bucati de hrean zilnic.

.    Masaj cu lamaie, aloe (tonifica gingiile).

.    Propolis solid (4-5 g zilnic) mestecat si inghitit.

.    Ceai din: coaja stejar, cretisoara, salvie, troscot. Seara se pun 4 lingurite la 1/2 1 apa rece. Dimineata se incalzeste pana aproape de temperatura de fierbere, apoi se strecoara si se tine in termos. Ziua se fac mai multe spalaturi ale gingiilor cu ceai caldut. Ceaiul se poate masa pe gingii cu o periuta de dinti din par moale.

.    Ceai de porumb, scai-vanat.

.    Masarea zonelor maxilarului superior, inferior, a organelor de metabolism. Se schimba regimul alimentar.

.    Gargara cu infuzie de cimbru (1 lingura planta/200 ml apa) + 1 lingura miere poliflora + 1 lingurita tinctura de propolis. Cu aceasta solutie se clateste gura dupa fiecare masa si dupa fiecare spalat pe dinti.

.    Produsul homeopatic "Parodosan".

.    Gel de aloe.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente