Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si gura, gustulGlande salivare (afectiuni) - Oreion (parotidita epidemica)


.    Compresa sub mandibula cu flori de galbenele pisate.

Oreion (parotidita epidemica) - este o boala contagioasa produsa de un virus insensibil la antibioticele cunoscute.

Copiii de 5-15 ani sunt cei mai receptivi. Apare dupa o latenta de 14-28 zile. Semne: febra, dureri de cap si articulare, tumefierea dureroasa a glandelor salivare (a parotidei mai des). Complicatii: inflamatia testiculelor (orhidita), inflamatia ovarelor (ovarita) - la femei, putand duce la sterilitate. Se poate inflama pancreasul, meningele, encefalul. Frecvent apare surditatea provenita din leziunile urechii interne si ale nervului auditiv, provocate de infectia virotica. Dupa vindecare boala produce imunitate. Se administreaza calmante antitermice, comprese uscate pe parotida sau umede pe testicule. Se vor lua vitamine, regim alimentar. Se va izola bolnavul.

.    Masarea zonelor limfatice, amigdale, glande genitale (ovare sau testicule).

.    Vanga da sfatul urmator: se gaureste des cu un ac o bucata de hartie albastra de ambalaj, dupa care se unge cu un amestec din miere, tuica si tamaie pisata. Se lipeste hartia in spatele urechilor. Boala va disparea dupa 3 zile.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente