Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre informatii utile privind cresterea, educatia  terapii si retete naturiste pentru tratarea bolilor copilarieiANTRENAREA Sl REVIGORAREA APARATULUI RESPIRATOR


Fiecare set incepe cu un exercitiu de respiratie. Respiratia, in esenta sa, este un proces involuntar, dar el poate fi reglat, indeosebi de alte procese vitale importante, care practic nu pot fi corectate la vointa omului: bataile inimii, tensiunea, functiile organelor interne. Respiratia ocupa un loc tranzitiv intre procesele voluntare si involuntare in organism, formand astfel un fel de punte fiziologica. Inca din mileniul III i.e.n. medicii antici au descoperit legatura dintre intensitatea si adancimea respiratiei si claritatea gandirii. Ei considerau, ca respiratia este problema vitala de baza, egala Dumnezeului ("Upanisadele"). Intr-adevar, in timpul respiratiei active lucreaza intensiv unul din cei mai masivi muschi ai organismului - diafragma. Ridicandu-se si lasandu-se ritmic in adancul abdomenului, ea are influenta asupra ficatului, intestinului, stomacului, masandu-le si sporind circulatia sanguina in abdomen si cutia toracica. Cercetarile fiziologice arata ca impulsurile din centrul respirator, iradiind prin sistemul nervos central, au influenta asupra tonusului cortexului cerebral, dinamica potentialului de cortex si periodicitatea u-ritmului, adica influenteaza activitatea psihica. Centrul respirator, datorita impulsurilor interoceptive si proprioceptive care apar in timpul respiratiei, influenteaza activitatea sistemului nervos, muscular si cardio-vascular. Schimbarea intensitatii respiratorii schimba radical tabloul biocurentilor cranieni.


Cu ajutorul exercitiilor respiratorii putem diminua excitarea multor centre nervoase, influenta inhibitoare asupra sistemului nervos, stabilizam starea psiho-emotionala. Exercitiile de respiratie influenteaza rezistenta organismului nespecifica, perfectionarea mecanismelor de aparare si folosirea calitatilor de rezerva ale sistemelor functionale. Cercetarile psihologice arata ca respiratia este legata in mod direct de atentia copilului. In timp ce copilul studiaza sau asculta ceva cu mare atentie, el retine respiratia sau ea devine

superficiala.Daca copilul in acest timp se apleaca Inainte, cutia toracica apasa inima si plamanii, se inhiba alimentatia creierului cu oxigen, ceea ce influenteaza negativ procesul de gandire si starea generate a organismului.

In exercitiile propuse respiratia se combina cu miscari active. Aceasta serveste la elasticizarea tesutului pulmonar, mareste mobilitatea cutiei toracice, sporind calitatile ei rezervate, se antreneaza muschii respiratori, se mareste capacitatea de lucru. Mai mult decat atat, exercitiile respiratorii, ca si toate exercitiile fizice, provoaca un efect fizic suplimentar asupra organismului, se deschide un numar suplimentar de alveole pulmonare, care se aflau pana la acest moment in stare de calabare, se mareste cantitatea aerului inspirat si aerisirea pulmonara. Miscarile respiratorii active nu numai ca intaresc muschii cutiei toracice, dar efectueaza masajul muschiului cardiac, sporind astfel circulatia sanguina. In sange creste cantitatea eritrocitelor, ca urmare se alimenteaza mai bine cu oxigen tesuturile si celulele organismului, se degaja surplusul de bioxid de carbon si caldura care se formeaza la oxidarea substantelor nutritive.

Daca in exerciflile de respiratie obisnuite expiratia coincide cu aplecarea corpului si relaxarea muschilor, iar inspiratia cu incordarea muschilor, atunci In complexul de exercitii propuse se efectueaza respiratia inversa. Adica inspiratia coincide cu strangerea cutiei toracice, iar expiratia cu largirea ei, cand se efectueaza incordarea opusa curentului de aer. Metoda aceasta da posibilitate ca o suprafata maxima pulmonara sa lucreze si cu aer se umplu cele mai pasive portiuni pulmonare. Se formeaza tensiuni nespecifice care influenteaza nu numai schimbul de gaze, dar si circulafla sanguina si limfatica chiar si in cele mai mici vase sanguine. Se antreneaza plamanii si muschii intercostali. In timpul inspiratiei se activeaza starea psihica a copilului, iar In timpul expiratiei linistea lui. Expiratia are un efect sedativ. In exercitiile obisnuite unei inspiratii ii revine o expiratie. Astfel oxigenul nu reuseste sa treaca din alveole in sange in intregime. O parte considerabila din el nu se utilizeaza §i sangele, de asemenea, nu reu§e§te sa se curete de reziduuri. Pentru marirea efectului exercitiilor, In grupajele de exercitii sunt incluse inspiratii multiple si scurte prin nas si expiratie libera pe gura, precum si retinerea respiratiei. Stabilind tipul respiratiei, care include o baza de inspiratie mai indelungata cu retinerea respiratiei si faza relativ scurta a expiratiei. Exercitiile due la sporirea activitatii sistemului nervos si tuturor functiilor organismului.

Dupa efectuarea unor astfel de exercitii la copii creste buna dispozitie, ei devin mai vioi. Se intareste si se caleste aparatul respirator, corpul devine mai rezistent la bolile provenite din raceala. Primul set contine urmatoarele exercitii:

Descrierea exercitiului

1. Pozitia initiala: stand in picioare; picioarele putin departate, corpul drept, pumnii stransi, mana dreapta ridicata, stanga In jos. Cu toata forta intindem mana dreapta In sus, cea stanga in jos, timp de trei secunde (inspiram pe nas). Lasam mana in jos-pauza. Desfacem pumnii-expiram pe gura.

2. Pozitia initiala: §ezand pe scaun, picioarele lipite, mainile lateral ridicate in parji, cu palmele in sus, spatele drept. Se incruciseaza mainile cuprinzand picioarele astfel ca palma stanga sa atinga piciorul drept, palma dreapta-piciorul stang, in timpul aplecarii Inainte-inspiratie. Aplecam capul, ajungand cu barbia pieptul, inchidem ochii-pauza. Revenim in pozi^ia initiala lin - expiratie.

3. Pozitia initiala: stand in pozitie libera, mainile indoite din coate, palmele lipite la nivelul fetei. Frecam palmele energic de 4 ori-inspiram la fiecare miscare a palmei. Desfacem palmele, le strangem in caus si incet expiram in palme.

4. Pozitia initiala: stand in picioare, picioarele pu$n departate, mana stanga dupa ceafa. Cu degetul mijlociu a mainii drepte inchidem nara dreapta si prin cea stanga facem trei inspiratii. Schimbam mainile, inchidem nara stanga - pauza. Expiratie scurta de 3 ori pe nara dreapta. Se repeta schimband Intre ele inspiratia si expirafla.Retete naturiste / Tratamente si terapii sanatoase pentru afectiuni cum ar fi
Alimente: Painea si efectele ei Dureri de articulatii Dureri de stomac Osteoporoza
Boli de inima: Aritmii, Dureri, Hipertensiune De cap De urechi Tromboflebita
Bronsita: Retete naturiste De dinti Retete si Tratamente naturiste pentru durerile lombare Tuse, raceli
Cum sa creasca copiii sanatosi? De ficat Reumatice: Sanatate naturala Tratemente pentru varice
Diabetul: Terapii naturiste De rinichi Memoria Vedere

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente