Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre informatii utile privind cresterea, educatia  terapii si retete naturiste pentru tratarea bolilor copilarieiREVITALIZAREA Sl TRATAREA APARATULUI LOCOMOTOR


Efectuand exercitiile respiratorii, noi imbogatim sangele copilului cu oxigen. Pentru ca sangele sa ajunga cat mai repede la creier si pentru intarirea aparatului locomotor, care este slab, copiii efectueaza exercitii din al doilea set. Organismul copilului constituie un intreg absolut, si cu cat e mai buna starea lui, cu atat este mai buna starea coloanei vertebrale. Orice fapt fiziologico-patologic care influenteaza organismul poate actiona negativ asupra coloanei vertebrale.


Daca mai demult, schimbarile degenerative ale coloanei vertebrale apareau la oamenii cu varsta de 30-40 de ani, acum medicii au constatat astfel de schimbari la copiii cu varsta de 9-10 ani. Factorul principal care contribuie la dereglarea aparatului locomotor consta in miscarile limitate ale copiilor, aflarea organismului in pozitie incomoda un timp indelungat, eforturi fizice mari, mobilierul necorespunzator inaltimii copilului, plasarea incorecta a corpului in timpul lectiilor si ocupatiilor individuale. Factorii numiti inrautatesc aproape de 30 de ori circulatia sanguina si alimentarea cu substante nutritive a tesuturilor de langa coloana vertebrala, vertebrelor si a discurilor intervertebrale.

Dereglarile dishemice in bazinul vertebro-bazilar pot duce la encefalopatie discirculara, adica dereglarea functionarii cortexului si patologie vertebrala. Cu cat sunt mai mari incarcaturile asupra coloanei vertebrale si cu cat ea este mai putin pregatita pentru aceasta, cu atat este mai mare pericolul dereglarilor in aparatul locomotor.

La varsta prescolara tot mai des se deregleaza tinuta corecta a copilului si se modifica curbura coloanei vertebrale. Dereglarea tinutei corecte mareste incarcatura in zona discurilor intervertebrale, se reduce alimentarea lor, se modifica pozitia vertebrelor una fata de alta, se comprima vasele sanguine si limfatice, se micsoreaza circulatia lichidului cefalorahidian in coloana vertebrala si in craniu. Portiunile corespunzatoare ale creierului si maduvei spinarii incep sa functioneze defectuos. Ca urmare a alimentarii proaste se produce tensiune intracraniana nedorita. De aceea am inclus exercitiile care intaresc corsetul musculoligamentar al coloanei vertebrale. Muschii creeaza in jurul coloanei vertebrale o anumita portiune incordata si cu cat tonusul lor este mai mare, cu atat e mai mare efectul mentinerii corpului in pozitia corecta. Corsetul muscular trainic are si o insemnatate pur mecanica, avand rolul unui amortizor in cazul efortului fizic asupra coloanei vertebrale. in cazul efectuarii regulate a exercitiilor fizice propuse in muschi sporeste reteaua capilarelor, se mareste cantitatea de sange si a substantelor hranitoare care patrund in muschi. Se activizeaza secretia de catre muschi a lichidelor biologice active necesare pentru alimentarea vertebrelor si discurilor intervertebrale. Un rol de baza in revitalizare si profilaxie il detin exercitiile pentru intarirea muschilor gatului si a spatelui, prin activitatea carora scade efortul asupra vertebrelor si discurilor. Pentru eliminarea incordarii spastice a muschilor gatului sunt prevazute exercitii izometrice, cand muschii se incordeaza fara a se comprima. In aceasta grupa sunt incluse si exercitii pentru dezvoltarea peretelui abdominal anterior. Aceasta se explica prin faptul ca in cazul incordarii muschilor pantecelui se mareste tensiunea intraabdominala si din aceasta cauza efortul asupra discurilor se micsoreaza pana la 40%. Pentru micsorarea eforturilor asupra coloanei vertebrale se foloseste atarnarea pe doua puncte de sprijin - masa si scaun.

Exercitiile grupei a H-a conditioneaza relaxarea coloanei vertebrale, elimina incordarea si oboseala care apar la copii in timpul lectiilor, regleaza functiile sistemului cardiovascular, respirator si a altor sisteme, imbunatatesc hemodinamica generala, conditioneaza sporirea circulatiei sanguine cerebrale.


Retete naturiste / Tratamente si terapii sanatoase pentru afectiuni cum ar fi

Alimente: Painea si efectele ei Dureri de articulatii Dureri de stomac Osteoporoza
Boli de inima: Aritmii, Dureri, Hipertensiune De cap De urechi Tromboflebita
Bronsita: Retete naturiste De dinti Retete si Tratamente naturiste pentru durerile lombare Tuse, raceli
Cum sa creasca copiii sanatosi? De ficat Reumatice: Sanatate naturala Tratemente pentru varice
Diabetul: Terapii naturiste De rinichi Memoria Vedere

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente