Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Meniu aparatul cardiovascular
 Stenoza Mitrala
 Insuficienta Mitrala
 Insuficienta Aortica
 Stenoza Aortica
 Alte Cardiopatii Valvulare
 Pericardita Acuta
 Mediastinopericardita
 Cardiopatii Congenitale Necianogene
 Cardiopatii Congenitale Cianogene
 Tulburarile Ritmului Cardiac aritmiile
 Tulburari In Formarea Stimulil0r
 Tulburari In Conducerea Stimulilor
 Bolile Arterelor Coronare Cardiopatiile Ischemice
 Angina Pectorala
 Infarctul Miocardic
 Angina Instabila
 Insuficienta Cardiaca
 Insuficienta Cardiaca Stanga
 Insuficienta Cardiaca Dreapta
 Cordul Pulmonar Cronic
 Insuficienta Cardiaca Globala
 Socul
 Sincopa Sl Lesinul
 Moartea Subita
 Ateroscleroza
 Anevrismele Arteriale
 Boala Raynaud
 Acrocianoza
 Eritromelalgia
 Sindromul De Ischemie Arteriala Acuta
 Sindromul De Ischemie Arteriala Cronica
 Tromboflebita
 Varicele
 Patologia Psihoneurologica
 Aspecte De Patologie Geriatrica Digestiva
 Pericardita Cronica Constrictiva
 Hipertensiunea Arteriala Lucrare complexa eseu
 Hipotensiunea Arteriala

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile aparatului cardiovascular, afectiuni, si tartamente

ALTE CARDIOPATII VALVULARE

Stenoza tricuspida este o valvulopatie rara, aproape intotdeauna de natura reu­matismala si asociata cu stenoza mitrala.

Simptomele se confunda cu acelea intal­nite in stenoza mitrala. Se suspecteaza o stenoza tricuspida in caz de cianoza intensa, turgescenta jugulara, pulsatii hepatice, uruitura tricuspida in regiunea xifoidiana.

Diagnosticul de certitudine este dat de cateterismul cordului.

Insuficienta tricuspida consta in inchiderea incompleta a valvulelor tricuspide. De obicei este functionala si apare in toate cardiopatiile insotite de dilatarea inimii drepte. Mai rareste organica, de natura reumatismala, si atunci este aproape totdeauna asociata cu o stenoza mitrala. In forma functionala, domina tabloul clinic al insuficientei cardiace si al afectiunii cauzale. in forma organica, domina semnele stenozei mitrale, dar lipsesc manifestarile de dispnee paroxistica, tipice stenozei mitrale.

Suflul sistolic xifoidian, semnele de mare staza venoasa periferica (turgescenta jugulara, hepatomegalia, ascita voluminoasa, care se reface repede) si Semnele radiologice de marire a inimii drepte impun diagnosticul.

Insuficienta pulmonara este aproape totdeauna functionala, fiind datorata hiper­tensiunii din mica circulatie. Semnul principal este reprezentat de suflul diastolic de la focarul pulmonar.

Stenoza pulmonara este aproape totdeauna congenitala si se caracterizeaza prin freamat sistolic si suflu sistolic aspru, intens, la focarul pulmonar.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente