Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Medicina naturista si
 Ameteala si tulburari de echilibru Ameteala
 Dureri de cap cefalee migrena
 Epilepsie
 Meningita
 Neuropatiile si polineuropatiile
 Boala Charcot Marie
 Leuconevraxita scleroza multipla sau scleroza in placi
 Paralizia
 Hemiplegii si paraplegii spastice
 Paralizie si pareze ale nervilor periferici
 Poliomielita Paralizia infantila boala Heine Medin
 Nevrite polinevrite
 Parkinson
 Nevralgiile Nevralgia cervico brahiala Nevralgia faciala Nevralgia de trigemen Nevralgia sciatica
 Nevrozele
 Anxietate atac de panica
 Astenie nevroza astenica
  Nervozitate
 Balbaiala logonevroza si tulburarile de vorbire
 Nevroza depresiva tristetea
 Depresie
 Melancolie
 Emotivitate
 Insomnie
 Nevroza isterica isteria
 Schizofrenia sindrom discordant
 Oboseala cronica Neurastenia
 Amnezie intarirea memoriei
 Surmenaj intelectual
 Sughit
 Ticuri
 Tremurul membrelor
 sistemul nervos

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervos

Parkinson


- Ca si Coreea si degenerarea hepato-lenticulara, este o afectiune a sistemului extrapiramidal. Are o evolutie lenta si progresiva, cu etiologie necunoscuta. Este o boala degenerativa si rolul factorului eredo-familial e mai redus decat in alte afectiuni degenerative.


Apare dupa 40 de ani, mai frecvent intre 40 si 65 de ani.

Cercetarile au aratat o scadere a dopaminei in substanta neagra si in formatiunile striate care normal contin 80% din aceasta amina cerebrala si o predominanta a sistemului colinergic. Acesta apare ca rezultat al distrugerii neuronale din aceste formatiuni.

Parkinson este o boala neurologica degenerativa, ca si:

-    miopatiile (localizate in muschi);

-    miotonia (greutate in decontractia pumnului, falcilor datorita productiei mari de acetilcolina care are rol sa declanseze contractia musculara;

-    miastenia - manifestare inversa miotoniei, cu oboseala musculara care se poate localiza in muschii respiratori (respiratie dificila) sau ai deglutitiei (inghite greu);

-    scleroza laterala miotrofica (paralizii);

-    bredoataxii (tulburari de echilibru);

-    coreea (miscari dezordonate ale membrelor si muschilor fetei);

-    degenerescenta hepato-lenticulara (miscari involuntare la maini si fata datorita unui defect metabolic in care cuprul din alimente circula liber, nu e fixat).

Simptomatologie:
Debut prin oboseala marcata, mers incetinit, voce redusa, intepenire nelimitata, depresie, tremur al membrelor superioare, dureri nesistematizate. Tremurai poate fi accentuat la emotii, oboseala sau concentrare intelectuala. Tremurul capului apare doar in cazuri avansate. Se va face electromiografia pentru diagnostic. Pot exista si sindroame parkinsoniene la unele medicamente si neuroleptice care blocheaza dopamina cerebrala, cum ar fi majeptil, halo-peridol, torecan etc.

Simptomele mai pot sa apara dupa intoxicatii cu CO, Mn.

Tratamentul chirurgical la nivelul talamusului nu vindeca boala, dar restabileste un echilibra.

.    Macris verde sau macrisul iepurelui (seamana cu trifoiul si creste in paduri de brad si fag). Se frictioneaza sira spinarii cu suc de macrisul-iepurelui, dar alternativ si cu tinctura de coada-soricelului. Din franzele ude se face suc. Din ora in ora se iau 3-5 picaturi de extract de macris diluat in ceai de coada-soricelului (cantitate de 3 ori mai mare). Se beau 3-4 cani/zi.

.    Se aplica zilnic pe ceafa, 4 h, comprese cu bitter suedez. Daca in afara de tremuratul membrelor se manifesta si intepeneala lor, se fac bai de cimbru - 200 g planta se oparesc in 11 apa in clocot - infuzie, apoi se adauga in apa din baie, care nu trebuie sa treca peste inima. Baia sa dureze 20 min.

.    Masarea zonelor reflexe: uretere - rinichi - suprarenale - vezica urinara, cap, ceafa, paratiroide, organe de metabolism. Se schimba regimul alimentar.

.    Tratament cu extract uscat de beladona, care se procura de la farmacie, pe baza de reteta. Se ia 0,15 g/zi in 3 reprize.

. Se recomanda regim cu sucuri si cruditati 6-12 luni si amestec de ceaiuri:

.    Coada-calului 4- coada-soricelului + cimbrisor + trifoi rosu (cate 40 g fiecare) + urzica + ciubotica-cucului (cate 30 g) + sunatoare (20 g). Se ia o lingurita cu amestec si se opareste cu 250 ml apa, 2 min. Se beau 3 cani pe zi. Apoi:

.    Radacina de valeriana (30 g) + radacina de tataneasa (30 g) + coaja de stejar (20 g) - se ia o lingurita cu amestec si se macereaza peste noapte in 250 ml apa. Se beau 2 cani pe zi.

.    Se fac bai calde la picioare cu infuzie de cimbrisor, apoi masaj usor la maini si picioare cu alifie de galbenele.
loading...
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente