Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Medicina naturista si
 Ameteala si tulburari de echilibru Ameteala
 Dureri de cap cefalee migrena
 Epilepsie
 Meningita
 Neuropatiile si polineuropatiile
 Boala Charcot Marie
 Leuconevraxita scleroza multipla sau scleroza in placi
 Paralizia
 Hemiplegii si paraplegii spastice
 Paralizie si pareze ale nervilor periferici
 Poliomielita Paralizia infantila boala Heine Medin
 Nevrite polinevrite
 Parkinson
 Nevralgiile Nevralgia cervico brahiala Nevralgia faciala Nevralgia de trigemen Nevralgia sciatica
 Nevrozele
 Anxietate atac de panica
 Astenie nevroza astenica
  Nervozitate
 Balbaiala logonevroza si tulburarile de vorbire
 Nevroza depresiva tristetea
 Depresie
 Melancolie
 Emotivitate
 Insomnie
 Nevroza isterica isteria
 Schizofrenia sindrom discordant
 Oboseala cronica Neurastenia
 Amnezie intarirea memoriei
 Surmenaj intelectual
 Sughit
 Ticuri
 Tremurul membrelor
 sistemul nervos

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervos

Poliomielita, Paralizia infantila (boala Heine-Medin)- Este o boala acuta transmisibila, determinata de virusul poliomielitic din grupul enterovirusuri ce se gaseste in oro--faringe si tractul intestinal. in prezent, a scazut incidenta imbolnavirilor, prin vaccinari. Prin exceptie, boala poate aparea la copii. Initial, apare un stadiu digestiv de boala apoi virusul poate invada sistemul nervos, patrunde si se multiplica in neuronii motori inainte cu cateva zile de deficitul motor. Apare contractura musculara si tulburari grave circulatorii prin leziuni capilare ce produc edem in sistemul nervos central si hemoragii digestive.


Debutul este cu febra mare, cu catar respirator 2-4 zile, apoi normalizarea temperaturii 2-4 zile si ulterior o crestere mare a temperaturii. Semne neurologice: cefalee, nevralgii, fasciculatii, modificari de tonus muscular, hipertonie urmata de hipotonie musculara, dimi­nuarea reflexelor, pareze abdominale, sindrom meningian. Deficitul motor este de tip neuromotor periferic cu amiotrofii, tulburari de coordonare, muschi afectati asimetric cu tulburari vegetative. Pot fi tulburari de deglutitie, de respiratie, faciale si oculare.

Diagnosticul se pune de catre medic prin aflarea virusului si titrarea lui din fecale, spalaturi nazofaringiene si lichid cefalo-rahidian (LCR) etc. Se va diferentia diagnosticul de alte neuroinfectii prin enterovirusuri, encefalite, de tromboflebita cerebrala, de abcesul cerebral, de poliradiculonevrita. in formele neparalitice se combate durerea, contracturile prin impachetari umede calde, vitamine si vasodilatatoare. In formele paralitice se practica fizioterapie, gimnastica, tratament ortopedic pentru a reface deformarile articulare si retractiile tendinoase.
Vitamine si saruri minerale necesare : E, B, Cu-Au-Ag.

.    Bai cu sare, cu rozmarin la 37 °C timp de 20 min. - 21 bai (combat tulburarile vaso -spastice).

.    Masaj al regiunilor afectate, zilnic, 20 min., sau cu aparatul de electromasaj, cate 10 min. zilnic.

.    Impachetari cu comprese fierbinti (45-50 °C), 30 min. - 2-3/zi. " Propolis.
loading...
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente