Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.
Medicina naturista si
 Ameteala si tulburari de echilibru Ameteala
 Dureri de cap cefalee migrena
 Epilepsie
 Meningita
 Neuropatiile si polineuropatiile
 Boala Charcot Marie
 Leuconevraxita scleroza multipla sau scleroza in placi
 Paralizia
 Hemiplegii si paraplegii spastice
 Paralizie si pareze ale nervilor periferici
 Poliomielita Paralizia infantila boala Heine Medin
 Nevrite polinevrite
 Parkinson
 Nevralgiile Nevralgia cervico brahiala Nevralgia faciala Nevralgia de trigemen Nevralgia sciatica
 Nevrozele
 Anxietate atac de panica
 Astenie nevroza astenica
  Nervozitate
 Balbaiala logonevroza si tulburarile de vorbire
 Nevroza depresiva tristetea
 Depresie
 Melancolie
 Emotivitate
 Insomnie
 Nevroza isterica isteria
 Schizofrenia sindrom discordant
 Oboseala cronica Neurastenia
 Amnezie intarirea memoriei
 Surmenaj intelectual
 Sughit
 Ticuri
 Tremurul membrelor
 sistemul nervos

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervos

Schizofrenia (sindrom discordant)Boala debuteaza in adolescenta sau tinerete. Lezarea cerebrala poate incepe din ultimul trimestru de sarcina, dupa o infectie virala a mamei. Obiceiurile nocive, fumatul, alcoolul, alimentatia neechilibrata in copilarie pot afecta mai tarziu creierul. Dupa multi ani, in urma unui incident stresant, se poate declansa boala. Se recunoaste dupa modificarea compor­tamentului psihic pe o perioada de peste 5-6 luni. Lobii frontali cerebrali (responsabili de logica noastra) nu mai sunt suficient irigati cu sange, ceea ce duce la o subactivitate a lor. Apare anxietatea, anorexia, instalarea unor senzatii corporale neplacute, fobii, obsesii, vise cu cosmaruri, diminuarea atentiei, reducerea imaginatiei si a numarului de idei, evocari dificile ale unor imprejurari traite, iluzia de "deja vazut", auzit, trait. Bolnavul sustine ca stie persoane pe care nu le-a vazut niciodata. Ii scade vointa si articuleaza greu cuvintele. La tineri, mai ales la fete, apare frigiditatea, iar la maturitate apare durerea in timpul sau dupa actul sexual. Apar ganduri suicidare, nu mai are discernamant, este imprevizibil. Consultul si tratamentul medical sunt obligatorii.

Sunt recomandate exercitii fizice usoare, plimbari zilnice, rugaciuni si din partea membrilor familiei, mangaieri, muzica, pictura. Cum fumatul poate constitui o cauza a acestei boli (CO din tigari altereaza circulatia sangelui, iar nicotina produce agitatie), distrugand celulele nervoase, acesta este strict interzis la cei bolnavi.

Este indicat regimul alimentar, postul si un supliment de vitamina E, betacaroten, vitaminele B,, B6> B,2, C. Sa predomine morcovii, verdeturile, prunele (mai ales uscate), citricele, soia, afinele si catina. De asemenea, este necesar un aport zilnic suficient de apa pentru a fluidifica sangele.

.    Spirulina.

.    Este recomandata cura cu suc de orz verde, 1-2 pahare timp de maximum 1 luna, pauza 10 zile.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente