Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Cruditati si alimente, incalire, fierbereCarnea


Consumul carnii este nociv pentru om, mai ales ca organismul uman nu este construit pentru a consuma carne cruda, iar carnea fiarta face mai mult rau decat bine. Dintre animale, omul seamana cel mai mult cu maimuta. Omul si maimuta au maini pentru a se catara sa-si ia fructele din pom. In primul rand omul trebuie sa se hraneasca cu fructe, seminte, nuci, frunze de salata, radacini. Aspectul aparatului digestiv la om este la fel ca la maimuta, care nu stie nimic de fiert, zahar rafinat, sare de bucatarie, conservanti.

Animalele carnivore au intestinul de 5 ori mai mic decat la om, masele zimtate (la om sunt tocite, netede), saliva acida (la om e alcalina), intestinul neted (la om e cutat), limba aspra (la om e neteda), acidul gastric mai acid. Deoarece acidul clorhidric al omului este prea slab pentru digestia carnii, iar intestinul sau este ondulat si de 5 ori mai lung decat al animalelor carnivore, carnea incomplet transformata trece in intestin si ramane prea mult timp in interiorul acestuia. Bacteriile intestinului, in loc sa actioneze ca fermenti, provoaca putrefactia bolului alimentar, mirosul urat si iritatiile. Substantele de putrefactie trec prin peretele intestinului in sange si genereaza boli. Astfel, apar boli gastrointestinale si hepatobiliare. Regimul alimentar cu carne nu lasa suficiente reziduuri pentru a pune in miscare musculatura intestinului, ceea ce produce constipatie. Sangele devine vascos si cleios, se produc vatamari ale aparatului circulator, in capilare. Metabolismul este puternic influentat. Sinteza vitaminei B12 este franata si se produce anemie. Carnea alba de pasare sau de vitel, considerata cea mai putin daunatoare, se digera mai repede, dar da o cantitate mare de acizi toxici care incarca sangele si care, nemaiputand fi imediat metabolizati, se depun in tesuturi sau celule. Apar boli ca: guta, reumatism, diabet, obezitate, nevralgii, boli de rinichi. Carnea contine hormoni care produc excitatia sistemului nervos, ca si cafeaua, tutunul, alcoolul sau Cola. Animalele tinere, mai ales mielul, contin multi hormoni si alte substante care fac rau organismului uman. Energia produsa de carne este disponibila imediat si permite actiuni bruste si violente, dar este insuficienta pentru o activitate prelungita. Toxinele de origine animala perturba metabolismul hidratilor de C, ceea ce duce la diabet. Substantele neasimilabile produse in timpul digestiei carnii duc la tumori. Exista falsa conceptie ca doar carnea prajita este nociva. Cercetarile au dovedit faptul ca si fripturile la cuptor sunt periculoase, deoarece stau mult timp la temperatura ridicata si grasimile se descompun in substante toxice. Mesele festive, cum ar fi cea de Paste sau Craciun, ar fi bine sa contina diversitate, nu cantitate culinara. Carnea stimuleaza artificial, ca si cafeaua.

La moarte, corpul animalului se impregneaza cu vibratii joase. Influenta acestora impiedica evolutia spirituala a individului, necesara vindecarii. Adrenalina care invadeaza organismul creeaza toxicitate. Imediat dupa sacrificare, se pun in libertate in corpul animalului enzime care declanseaza procesul de descompunere.

Dr. Corneliu A. Blajeni afirma in cartea Homeopatia ca adrenalina este o substanta foarte toxica. In doza de 1/10 mg de fiecare kg viu, ea ucide cobaiul, determinand o vasoconstrictie initiata cu hipertensiune trecatoare, urmata foarte repede de o vasodilatatie paralitica masiva care duce la moartea animalului.

Pentru ca sa dovedeasca nocivitatea consumului de carne, prof. Gausle a facut experiente pe studenti, carora le-a dat un regim cu multa carne. Dupa 10 zile, a crescut numarul leucocitelor (cresc in caz de pericol).

Un dublu campion olimpic la inot pe distante lungi, Ross, din America, medaliat cu aur la Roma si Sydney, a publicat o carte in care marturiseste ca mesele lui sunt alcatuite din 90% cruditati si foarte putina carne. Daca, dupa 5 ani de regim naturist in cazul unei boli grave, se consuma carne, este anulat tot regimul tinut inainte.

Atentie la continutul produselor din carne (mezeluri, carnati etc) aflate in comert. Astfel, o depasire a MDM-ului (glucomati pentru gust din sorici, tesut conjunctiv - neasimilate de stomac, stau mult in colon) este nociva. Raportul colagen/proteina trebuie sa fie 0,012. In general, in produse este de 2-3 ori mai mare, ceea ce poate duce la boala numita colagenoza. Carnea de pasare contine o mare cantitate de MDM. De asemenea, se cere prudenta la continutul de nitriti si nitrati folositi cu rol de conservare si colorare. Nitritii in cantitate mare devin cancerigeni.

Alte ingrediente pentru care este necesara precautie sunt E-urile, unele din ele fiind nocive. Astfel, E 330 afecteaza inima si ficatul.

Colorantii folositi pentru aspectul comercial al produselor nu sunt sanatosi. La noi in tara exista putine aparate care sa depisteze colorantii sintetici, iar cel natural (acidul carminic), folosit de unii producatori, poate duce, la o anumita depasire, la alergie si chiar soc anafilactic.

In anumite mezeluri (parizer ieftin) continutul mare de amidon dauneaza sanatatii.

Pe de alta parte, s-a constatat ca un procent ridicat (chiar 70%, dupa unii cercetatori) de carne de pasare din comert contine Campilobacter si Salmonella.

In concluzie, pana se va schimba mentalitatea unor producatori (care vor sa se imbogateasca in defavoarea sanatatii oamenilor) sau pana cand cercetatorii vor gasi solutii de inlocuire a ingredientelor nocive cu altele naturale, se impune un control riguros al produselor comercializate.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente