Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Cruditati si alimente, incalire, fierbereMierea


Cele mai sanatoase alimente dulci sunt fructele proaspete (care au in compozitie o proportie ideala a diferitelor tipuri de zaharuri) si mierea de albine.

Mierea se poate combina cu fructe, proteine slabe si cu Lapte. 1 lingura miere = 60 Kcal Este rapid asimilata (15 min.). Nu este iritanta pentru mucoasa aparatului digestiv.

Contine o substanta - glicutil - care ajuta la o mai buna folosire a zaharurilor de catre muschi. Este un bun calmant, induce somn. Este un aliment igienic, un mediu de conservare a fructelor si vitaminelor. 45 g miere/zi acopera nevoia in vitamine a unui adult. Contine: Fe, Cu, Mn (miere de culoare inchisa), Si, CI, Ca, K, Na, P, Al, Mg, toate vitaminele, mai multa vitamina C decat aproape orice fruct, zarzavat sau leguma, putina tiamina (datorita zaharului), dar este bogata in B5, B2 si acid nicotinic. Contine acid formic, acetic, malic, citric, succinic, aminoacizi, enzime ca: invertaza, diastaza, catalaza, mulata.

La peste 37 °C, mierea isi pierde calitatile, iar incalzita peste 70 °C devine toxica. Este folosita in combaterea carceilor (2 lingurite la fiecare masa), la vindecarea de plagi si arsuri, tuse, in bolile de inima, dureri artritice, atrage apa (enurezis), la masti cosmetice, crestere ii greutate si vitalitate (200 g/zi) simpla sau in amestec cu mere rase, este calmanta.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente