Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile intestinului, boli intestinaleApendicita


afecteaza apendicele, o anexa a tubului digestiv, situata la inceputul intestinului gros.


Apendicele la animale este mai mare decat la om. La animale, el secreta enzime digestive. La om, prin acumularea de tesut nervos, are rol de centru de coordonare a miscarii intregului intestin gros si subtire. Daca se inlatura apendicele, rolul lui este preluat de reteaua nervoasa proprie a ileonului terminal.


In caz de inflamare a apendicelui, durerea creste la bolnavul culcat, cand ridica piciorul drept. Pentru ameliorare, pana la operatie (daca este necesara) se face acupunctura.

Afectiunea apendicelui se numeste apendicita. Apendicita acuta se declanseaza cu febra 38 °C, frisoane, greturi, varsaturi, dureri violente la nivelul jumatatii drepte, inferioare a abdomenului. Daca nu se intervine repede, se poate ajunge la perforatia organului cu deversarea continutului sau in cavitatea peritoneala si apare peritonita. De obicei se face operatia de indepartare a apendicelui. Cauza bolii este o infectie din vecinatate sau un corp strain din continutul intestinal. Si viermii intestinali (oxiuri) pot patrunde in apendice.


In caz de colici apendiculare, se bea ceai de frunze de mur.


.    Gunter recomanda metoda de vindecare a doctorului A. Keller. Dr. A. Keller, in cartea sa Inflamatii ale apendicitei, afirma ca vindecarea fara operatie pune accentul pe golirea completa a intestinului prin 6-8 clisme/zi. Acestea se tin 10 min. In intestin. Primele clisme se vor face stand in genunchi si pe coate, iar celelalte stand pe partea dreapta. Se pun comprese fierbinti in primele doua zile. In acest timp se posteste si se bea ceai amar. Se recomanda hrana cruda, cauza bolii fiind consumul de carne multa si mancarea fiarta. A vindecat astfel cam 200 de pacienti.


.    Masarea zonelor reflexe ale partii inferioare a punctului cocsum, precum si a zonelor cailor limfatice.


.    Suc de: morcov, sfecla, castraveti, telina, patrunjel, laptuca, spanac.

Astfel, se poate combina morcov + sfecla + spanac; morcovul predomina cantitativ iar sfecla se pune mai putina. Actiunea acestui suc e intarita de morcov + sfecla + castravete. Laptuca contine Na + K, fluidificand sangele astfel ca este binevenita combinatia morcov + telina + laptuca.


.    Pentru a nu suferi de constipatie, sa se consume tarate de grau. Se recomanda consumarea de mazare, conopida, varza de Bruxelles verde pentru a impiedica inflamatia apendicelui.


Autor - Speranta Anton (Incursiune in medicina naturista de Speranta Anton)

Alte surse web:
PLANTELE MEDICINALE IMPORTANTE ÎN TRATAMENTELE NATURISTE
Apendicita acuta
Forme clinice de apendicita acuta

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente