Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile intestinului, boli intestinaleDizenterie

- Este o boala infectioasa care poate fi produsa de bacilul dizenteriei sau de un protozoar (amibiana). Se caracterizeaza prin dureri abdominale, senzatie dureroasa de necesitate si multe scaune mucosangvinolente.


Prezinta in general aceleasi manifestari ca enterita, cu scaune moi frecvente, putin abundente si sangvinolente sau cu mucozitati, insotite de crampe.

Dupa criza de dizenterie se bea suc de morcov + spanac + sfecla in care predomina morcovul. Apoi suc de telina urmat de suc de mere. Sucul se bea cu paiul, incet, imediat ce a fost facut.


Tratamentul cu argila (dupa Formula AS, nr. 416/iunie 2000): 400 g argila, intr-o singura doza, foarte tulbure - recomandat de dl Mircea Bocan, terapeut din Alba-Iulia.

.    Sa se bea bors de putina.

.    Se bea tinctura de afine sau un paharel de tuica de afine. Se pune compresa cu apa si otet pe burta.

.    Rachitan, tataneasa, urzica. Infuzie de frunze proaspete - 40 g/l 1 apa.

.    Bitter suedez.

.    Apiterapie: polen.

Presopunctura si acupunctura
Obs.: Cei neinitiati in presopunctura si acupunctura se adreseze unui specialist. .    Se maseaza fata palmara a degetului aratator pana la baza degetului mare. "Fiul printului" se gaseste in scobitura de pe marginea interna a talpii piciorului, aproximativ la jumatatea sa. Tonifiere, in sensul insurubarii, 10 min., de 2 ori/zi; cate 10 sedinte.

.    Masarea zonelor reflexe: stomac - intestin, sistem limfatic. in caz de diaree nervoasa, masarea zonei reflexe a plexului solar.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente