Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si bolile intestinului, boli intestinaleFisuri anale

- Ulceratii liniare in pliurile cutaneo-mucoase ale regiunii anale, care produc dureri, mai ales noaptea.


.    Sa se faca bai de sezut cu planta marul-lupului (frunze si tulpini). Se face intai un macerat la rece din 50 g planta/2 1 apa timp de 3 h. Se filtreaza si plantele se fierb in 2 1 apa timp de 20 min. Dupa ce s-a racorit, se filtreaza si se amesteca cele 2 lichide (maceratul si decoctul). Baia se face in lighean timp de 20 min., la interval de 2 zile. Pentru ca lichidul sa fie cald, se adauga apa fierbinte. Ajuta si la hemoroizi. Se vor folosi si unguente cicatrizante (ex. de muguri de plop, cu marul-lupului).

.    Sa se aplice supozitoare cu propolis.

.    Cataplasme cu frunze (reci sau congelate) de patlagina.

.    Pentru hemoroizi sau ulceratii anale: 40 g din planta coronita se fierb in 5 1 apa timp de 10 min, apoi se mai da in clocot de 2 ori cateva secunde. Se sta timp de 1 h cu zona bolnava intr-un lighean cu o parte din decoctul cald, restul adaugandu-se treptat pentru a mentine temperatura constanta. Daca afectarea este interna, se introduce in rect lichidul cu ajutorul unei pompite de cauciuc. Dupa 48 h se vad rezultatele. Se mai face tratament dupa max. 1 saptamana.

.    Se consuma varza, gutuie.

.    Cataplasme cu frunze de mur sau infuzie de frunze de mur.

.    Muguri de plop : unguent (20 g muguri zdrobiti, macerati in 5 ml alcool 24 h + 100 g untura + 5 g ceara; se tine pe baie de apa 3 h, se filtreaza, se freaca. Uleiul se prepara la fel, dar in loc de untura si ceara se foloseste ulei) sau bai locale.

.    Decoct de coada-soricelului (50-60 g/l 1) pentru spalaturi si comprese; scoarta de stejar (2-4 ani) - 20-100 g scoarta ce se fierb 1 h - comprese; decoct de 100 g/l 1 apa fiarta 15 min. la care se adauga un pahar otet - se tamponeaza dupa o frecare cu frunze de izma proaspata a locurilor afectate; decoct de fructe de vita alba - 40 g/l 1, amestecat cu putin otet cu care se ung regiunile bolnave; macerat de floarea-Pastelui - o mana de planta proaspata la 1 1 otet. Se unge cu o compresa partea bolnava.

.    Decoct din seminte de gutui (au efect emolient).

.    Unguent "Propoderm".

.    Argila se foloseste in tratament intern si extern. In acest sens pot fi de folos produsele "Farmec Vital" (supliment nutritiv) si "Aslavital" (pudra cosmetica), care contin argila, in cure de min. 21 zile. "Farmec Vital" se foloseste intern si extern (se bea si se aplica cataplasme), iar "Aslavital", extern (spalare si cataplasme), conform indicatiilor din prospect.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente