Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile cailor respiratorii si plamanilor. Tratamente naturiste si terapii prin retete alimentareGANGRENA PULMONARA


                               

Definitie: gangrena pulmonara este o supuratie pulmonara difuza si intinsa, cu alterare severa a starii generale si expectoratie fetida, putrida. Germenii responsa­bili sunt diverse varietati de streptococ, germenii anaerobi in general si uneori, asocieri de fusospirili.

Anatomie patologica: gangrena pulmonara are un caracter extensiv, fara a se limita la un lob sau la un segment. In general nu exista o cavitate centrala, ci un sistem de cavitati care comunica intre ele.

Debutul este asemanator pneumoniei lobare (febra mare, junghi toracic, frison, tuse etc), dar mai brutal, iar starea generala este alterata de la inceput. In zilele care urmeaza, temperatura se mentine ridicata, de tip septic, cu frisoane repetate. Imaginea radiologica este necaracteristica, omogena, dar cu limite imprecise. Vomica impune diagnosticul. Uneori, apare mai intai fetiditatea respiratiei; adeseori, hemoptizii. Vomica poate fi unica sau fractionata, iar expectoratia este fetida, putrida. Starea generala alterata nu se amendeaza dupa deschiderea si eliminarea supuratiei; dimpotriva, fenomenele generale se agraveaza; apar astenie, dispnee, inapetenta, denutritie. In perioada de supuratie deschisa, sputa este abundenta, puroiul amestecat cu sange si tesut pulmonar necrozat, fetiditatea fiind deosebit de intensa. Daca nu este tratata, sfarsitul apare de obicei dupa 10 - 20 de zile cu fenomene toxice generale, colaps, uneori hemoptizei fulgeratoare. Daca Tratamentul este precoce si intens, se obtine vindecarea.

Tratamentul gangrenei pulmonare este asemanator cu acela din abcesul pulmonar, dar antibioticele, care constituie baza Tratamentului, trebuie administrate in doze mari si timp indelungat.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente