Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile cailor respiratorii si plamanilor. Tratamente naturiste si terapii prin retete alimentarePNEUMOPATII ATIPICE

I Definitie: pneumopatiile atipice sau virotice sunt infiltrate pulmonare inflama­toare, datorate unor virusuri.

Etiopatogenie: cele mai cunoscute virusuri sunt virusul gripal (pneumopatia gripala), adenovirusurile (pneumopatiile cu adenovirusuri), virusul care" da pneumonia atipica virotica primara (virus necunoscut); agentul Eaton - febra Q (pneumopatia din febra Q, provocata de Rickettsia bumettii), rickettsia ornitozei (pneumopatia din ornitoza, a carei sursa de infectie este reprezentata de diferite pasari, porumbei, gaini, papagali).

Anatomia patologica arata o inflamatie alveolara, dar in special leziuni interstitiale.


Simptomatologie: debutul este exceptional brutal, de obicei insidios, cu tuse uscata, chinuitoare, insotita mai tarziu de expectoratie mucoasa, uneori striata cu sange, febra (38 - 39°), cefalee frecventa si astenie. In perioada de stare apar tusea, suparatoare si tenace, insotita de expectoratie mucoasa si uneori de vagi dureri toracice, febra neregulata cu frisoane si transpiratii, astenie si cefalee pronuntate, facies palid. Semnele fizice sunt absente sau foarte discrete.

Semnele radiologice sunt nete, in vadit contrast cu tabloul clinic discret. Cea mai caracteristica imagine este umbra hilara, care se intinde ca un evantai cu margini difuze, neomogene, spre baze sau clavicule. Semnele biologice constau in leucopenie, uneori cu mononucleoza (adeseori leucocitele prezinta valori normale sau chiar usor crescute, viteza de sedimentare uneori crescuta), reactii specifice virozelor (gripa, febra Q etc).

Evolutia este benigna, dar convalescenta lenta: temperatura coboara la normal in 10-15 zile, Semnele radiologice persistand cateva saptamani, iar astenia un timp indelungat.

Complicatiile se datoreaza virusului (meningite, encefalite, anemii hemolitice) si suprainfectii bacteriene, realizand o pneumonie mixta. Diagnosticul se bazeaza pe debutul insidios, cu febra si tuse iritativa persistenta, semne fizice discrete si imagine radiologica particulara.

Tratamentul igieno-dietetic si simptomatic este similar celui din celelalte pneumopatii. Antibioterapia se recomanda in suprainfectii bacteriene, (tetraciclina sau Septrin). Pneumonia gripala raspunde la Tratamentul cu chinina, acid acetilsalicilic si vit. C. Administrarea Polidinului (Omnadin) este controversata. in pneumoniile din ornitoza (gravitate variata, uneori cazuri mortale), sunt eficiente tetracilinele, streptomicina si Septrinul; in febra Q (deseori se vindeca spontan) -tetraciclinele si cloramfenicolul; in micoplasme (agentul Eaton) care adeseori se vindeca spontan - eritromicina si tetraciclina. Tetraciclina sau Septrinul influenteaza nu numai suprainfectia, dar si procesul iiiterstitial (micoplasme, rickettsii).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente