Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile cailor respiratorii si plamanilor. Tratamente naturiste si terapii prin retete alimentarePLEURITA sau pleurezia uscata
Definitie: este o inflamatie a seroasei pleurale, fara revarsat lichidian, avand ca substrat anatomo-patologic depunerea de fibrina pe suprafata pleurei. Se intalneste in tuberculoza pulmonara, reprezentand fie faza incipienta sau de convalescenta a unei pleurezii serofibrinoase, fie o manifestare de sine statatoare. Mai poate aparea in diferite boli pulmonare: pneumonii bacteriene, virotice, abcese pulmonare, bronsiectazii.


Simptomatologie: debutul poate fi insidios sau brusc, cu febra, dureri toracice, accentuate de tuse si respiratie. Durerea toracica obliga bolnavul sa se culce pe partea afectata, pentru a pune in repaus hemitoracele bohiav. Tusea este uscata si dureroasa. Uneori apar transpiratii si inapetenta. Semnul fizic principal este re­prezentat de frecatura pleurala. Semnele generale apartin bolii principale.

Evolutia se face fie catre vindecare in 2 - 3 saptamani, fie catre o pleurezie serofibrinoasa.

Tratamentul consta in repaus la pat, analgezice, antipiretice (antinevralgice, Alin-) dor, Algocalmin, acid acetilsalicilic) si revulsive aplicate local (termofor, perna, electrica, sinapisme, ventuze). In caz de dureri intense, se pot face infiltratii c novocaina sau xilina 1%.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente