Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile cailor respiratorii si plamanilor. Tratamente naturiste si terapii prin retete alimentareLARINGITELELaringita este o inflamatie acuta sau cronica, virotica sau bacteriana, a mucoasei laringelui. Apare izolata sau asociata cu o rinita, faringita, traheita.

LARINGITA ACUTA
Simptomul principal il reprezinta raguseala, care poate merge pana la afonie, uneori dispnee, asfixie si disfagie. Tratamentul consta in repaus vocal, interzicerea fumatului si a alcoolului, repaus in casa, in atmosfera calda si umeda. Se combate tusea cu Codeina; se face dezinfectie nazo-faringiana; se administreaza penicilina in infectiile bacteriene. Prisnitele locale alcoolizate si vitamina C pot fi de asemenea utile.

Alfachemotripsina si corticoizii pot fi uneori utili.

LARINGITA CRONICA
Poate urma unor puseuri repetate de laringite acute, inhalari cronice de sub­stante iritante, unor procese alergice. Simptomul principal este raguseala, care deseori se insoteste de tuse cu expectoratie si senzatie de uscaciune in gat. Tratamentul consta in combaterea cauzei: antibiotice, in infectiile cronice; antihistaminice, in formele alergice; repaus vocal, interzicerea fumatului, vitaminoterapie (C) etc.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente