Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre dieta regim, Informatii si sfaturi despre cura de slabire, regim, dieta si programe de slabire, grasimi,gras,obez, obezitate,sfaturi,calorii,caloric,continut,silueta,kilograme,exces,sedentarism InformatiiCURA DE FRUCTE


 

Este o alta varianta a regimului vegetarian cu proprietati alcalinizante, cu efect diuretic si laxativ.

Se recomanda in diferite boli:


- cura de prune sau smochine, in constipatie
- cura de lamai (10-20 pe zi) in reumatism
- cura de struguri in guta, boli renale si hepatice
- cura de mere rase in enteritele sugarului sau diareile adultului

Cura cu prune:

Folosite de cele mai multe ori pentru compot sau gem reprezimnta o sursa de substante nutritive necesare sanatatii.

Consumate crude in cure de doua - trei saptamani prunele reprezinta o sursa naturala de vitamine si minerale contribuind la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului si cresterea rezistentei organismului.

Fructele sunt bogate in provitamina A dar mai sarace in vitamina C. Ele contin apa (80%), zaharuri, acizi organici, protide, mucilagii, celuloza, vitamine (A, B1, B2, C), sodiu, potasiu, calciu, fier, mangan cu predominarea potasiului.

 

Potasiul contribuie la normalizarea activitatii celulelor sistemului nervos. El ajuta la inlaturarea starii de oboseala si la pastrarea vioiciunii intelectului.

Prunele au proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoilente, stimulente nervos, dezintoxicante si decongestionante hepatice.

Ele relaxeaza tesuturile diminuand starea de inflamatie si cresc peistaltismul intestinal usurand tranzitul prin lubrefiere.

Prunele se consuma cu 30 minute inainte de mesele principale. Se poate folosi si sucul proaspat de prune (un pahar inainte de fiecare masa).

Daca se urmareste numai efectul laxativ atunci sunt necesare numai 8-10 prune consumate dimineata la inceputul mesei.

Se pot face cure de trei zile pe saptamana in aterioscleroza, obezitate, hipertensiune si reumatism. In aceste trei zile se consuma doar prune.

Prunele mai sunt recomandate in anemie, surmenaj, guta, constipatie, intoxicatii alimentarwe, colici biliare, dischinezie biliara si hemoroizi.

Pentru efectele diuretice si laxative si prentru decongestionarea ficatului se pote folosi si decoctul de prune uscate, doua cani pe zi.

Fructele proaspete se folosesc si in cosmetica pentru tenurile cu pori deschisi. Ele se zdrobesc si se aseaza pe fata, realizand o masca astringenta, timp de 20 minute dupa care se spala cu apa calduta.

Cura cu lamai

Cura de lamai este recomandata impotriva reumatismului, a gutei, a colicilor nefritice (de rinichi).

Se bea zeama cu ajutorul unui pai pentru a evita contactul dintiilor cu acidul sucului de lamaie.

Se incepe cu zeama unei lamai si se mareste treptat doza daca stomacul o suporta.

Cura dureaza 21 de zile si se pot manca pana la 4-5 lamai pe zi, pentru a cobori apoi treptat numarul lor.

Pentru curatarea tenului cura este mai putin aspra si daca stomacul nu suporta zeama, beti in fiecare seara o ceasca de apa calda indulcita in care stoarceti zeama unei lamai.

 

Cura cu mere

Se conuma zilnic un kilogram de mere fara alte alimente.
Marul este un tonic al sistemului nervos, diuretic, depurativ, hipocolesterolemiant, calmant, racoritor, laxativ, etc.

Cura este recomandata atat in obezitate cat si in astenie fizica si intelectuala, surmenaj, demineralizare sau pentru prevenirea infectiilor respiratorii.

Retete naturiste contra fumatului
Tratamente alternative la medicamente - retete naturiste

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente