Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre dieta regim, Informatii si sfaturi despre cura de slabire, regim, dieta si programe de slabire, grasimi,gras,obez, obezitate,sfaturi,calorii,caloric,continut,silueta,kilograme,exces,sedentarism Informatii REGIMUL HIPOSODAT


Sodiul este principalul ion extracelular, iar potasiul intracelular (raportul Na/K =15/1). Nevoile zilnice de cloruri de sodiu sunt de 8-10 g zilnic. De fapt nu exista un regim strict desodat, ci numai hiposodat. Acest regim se prescrie limitat ca timp si numai in cazuri cu indicatie absoluta.

Exista trei forme:


- regimul hiposodat larg, in care se suprima orice adaos de sare la prepararea alimentelor sau in timpul mesei. Se interzic alimentele sarate (branzeturi, conserve, mezeluri). Se permite insa paine si putin lapte. Acest regim aduce 1,5-2 g Na/zi.

- regimul standard, in care si painea este fara sare si laptele este desodat. Se indica numai alimente sarace in sare. Contine 0,5 g/zi Na.

- regimul hiposodat strict (tip Kempner) pe baza de orez, fructe si zahar. Aportul de Na/zi este de 150 mg.

Acest regim este indicat in glomerulonefrita acuta cu edeme, insuficienta cardiaca si sindroamele nefrotice cu edeme, nefropatii grave cu hipertensiuni arteriale, hipertensiunea arteriala grava, ciroze cu ascite si edeme, unele obezitati si unele procese inflamatorii.

https://www.mediculmeu.com/dieta-nutritie/cosmetica/index.php

https://www.mediculmeu.com/dieta-nutritie/legume-si-zarzavaturi/index.php

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente