Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre dieta regim, Informatii si sfaturi despre cura de slabire, regim, dieta si programe de slabire, grasimi,gras,obez, obezitate,sfaturi,calorii,caloric,continut,silueta,kilograme,exces,sedentarism InformatiiREGIMUL IN ATEROSCLEROZA- Se va scadea aportul de grasimi, fiind permise 40-60 g uleiuri vegetale (ulei de porumb, soia, floare soarelui). Grasimile trebuie ingerate crude, abia incalzite si niciodata prajite.

- Painea va fi sub forma integrala cam 200-250 g/24 de ore, repartizata la fiecare masa in cantitatea prescrisa de medic. Cozonacul si alte aluaturi vor fi consumate numai ocazional. Cu putin untdelemn se pot face aluaturi foarte gustoase, mai digerabile si corespunzatoare scopului. Intotdeauna se vor evita torturile si prajiturile cu creme. Preparatele de gris, fulgi de ovaz, paste fainoase, vor fi consumate cu moderatie, din cauza pericolului de ingrasare. Se recomanda sa fie folosite fan adaos de zahar. Cartofii vor fi administrati 150-200 g in 24 de ore, fierti, copti piureuri, niciodata prajiti.

- Din abundenta legume ca salate proaspete si zarzavaturi. Se vor evita legumi noasele uscate, fasolea, lintea, mazarea, deoarece produc meteorism si comporti riscul de ingrasare.

- Fructele pot fi consumate la discretie, proaspete, sub forma de compoturi sai piureuri, eventual marmelade. Atentie la fructele cu continut crescut in glucide.

- Carne slaba de vaca, vitel si eventual oaie, iar carnea de porc numai slaba si ca mai rar.

- Carne de pasare (gaina, pui, curcan), iar dintre vanaturi iepurele si caprioara Preparatele de carne vor fi folosite cu moderatie si numai sub forma de crenvursti parizer, sunca foarte slaba, fiarta, toate proaspete. In general toate sorturile de carm se consuma sub forma de rasol, gratar, friptura inabusita.                                                            
- Se vor evita sosurile de smantana, precum si impanarea carnii cu slanina.

- Dintre pesti sunt contraindicate speciile grase, cum sunt: crapul, heringul, ti­parul. Nu se recomanda afumaturile, marinatele, conservele, preparate cu gra­sime animala, scrumbiile afumate, sarate etc.

-  Ouale vor fi consumate in cantitate redusa, moi sau cleioase, 3-4 pe sapta­mana preferand albusul si evitandu-se galbenusul.

- Se recomanda lapte batut, iaurt si chiar lapte dulce.

- Se interzice frisca si smantana.

- Se vor evita ciocolata, cacao, bauturile alcoolice, cafeaua, fumatul.

- Se recomanda sucurile de fructe si de legume.

- Dintre condimente se recomanda: marar, patrunjel, arpagic, tarhon si in can­titate mica piper. Pentru acrit se utilizeaza otetul sau lamaia.19,6
6,0

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente