Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul genital, organele genitale

Aparatul genital - despre aparatul genital

Organele genitale ajuta la perpetuarea speciei. La femei sunt: ovarele, trompele, uterul si vaginul. La barbati sunt: testiculele, epididimul, veziculele seminale, cordonul spermatic, prostata si penisul. Diferentierea sexelor incepe in luna a do.ua de sarcina.


Epididimul
inmagazineaza provizoriu spermatozoizii - de marimea migdalelor; veziculele seminale hranesc spermatozoizii. Sanatatea organismului, echilibrul psihic si forma corpului sunt in stransa corelatie cu activitatea hormonala. La femei, secretia echilibrata a hormonilor sexuali: estrogen, progesteron si testosteron determina sanatatea ginecologica. Comportamentul, senzualitatea si forma feminina a corpului (talie ingusta, bazin larg, piele catifelata, sani plini) sunt determinate de prezenta in-cantitate suficienta a hormonului estrogen. La femei, cresterea peste normal a estrogenului duce la tulburari de ciclu menstrual, aparitia prematura a menopauzei, a osteoporozei, retentia de apa in tesuturi, celulita, obezitate si depresie. Dorinta erotica este data de hormonul hipofizei.

Progesteronul este moderatorul dorintelor si ocroteste organismul femeii de unele boli ginecologice.

Oxitocina determina un comportament tandru, sensibil si afectuos. Mangaierile daruite sau primite cresc nivelul de estrogen si oxitocina si determina obtinerea echilibrului psihic.

Testosteronul, hormonul masculinitatii, este secretat si de femeie. Determina un comportament plin de initiativa, impetuos, o forma sportiva, atletica a corpului si forta fizica. Secretat peste normal, duce la aparitia hirsutismului (fire de par inestetice), masculinizarea corpului, cresterea poftei de mancare, inclinatie spre violenta si viciu. Dezechilibrul hormonal poate fi produs de unele medicamente (anti­conceptionalele, abuzul de antibiotice, antiinflamatoarele tip cortizon, anabolizantele, hormonii sintetici de infrumusetare), dar si de sedentarism, fumat, alcoolism sau consum de cafea in exces. Expunerea la radiatiile electromagnetice produse de aparatele electrice si certurile perturba activitatea hormonala. Supraactivitatea femeii sau stresul puternic duc la o supraproductie de hormoni masculini, cu asprirea caracterului si a trasaturilor, modificarea formei corpului. Pentru echilibrul hormonal este indicat sa se consume alimente estrogene: telina, marar, ulei virgin de masline, fenicul, anason, chimen. Exista plante folosite sub diferite forme: ceaiuri, pulberi, tincturi, care regleaza cu succes activitatea hormonala a femeilor: radacina de lemn-dulce, semintele de marar, traista-ciobanului, cretisoara, salvia etc.

La barbati, cei doi hormoni esentiali, estrogen secretat in cantitati mici si testosteron produs in cantitati mai mari, sunt reglati de glandele hipofiza si pituitara aflate in legatura cu creierul. Estrogenul da sensibilitate si blandete, impulsioneaza procesele de regenerare si crestere. Testosteronul confera masa musculara, grosimea vocii, umerii largi si talia ingusta, forta fizica si caracterul dominant. In caz de deficit hormonal masculin, se produce cresterea in greutate, scaderea potentei, depresia, tendinta la viata sedentara, pot aparea boli cardiace, slabeste memoria, apare senilitatea precoce. Cauzele dezechilibrului hormonal trebuie cautate in alimentatia chimizata, viata sedentara, stresul puternic, sexualitatea timpurie, alcoolul, drogurile, electronicele: TV, calculator etc. Pentru echilibrare este necesara alimentatia yang, care amplifica energia masculina: cereale integrale, legume (morcov, varza, ceapa, patrunjel), leguminoase (soia, naut, bob), oleaginoase (seminte, nuci, susan), masline, lapte de capra, galbenus, condimente (hrean, busuioc, oregano, cimbru, sofran, ghimbir), fara carne de animale de crescatorie, vitamine: C, E, B12 si zinc. Berea contine hamei bogat in estrogeni, bauturile tari produc dezechilibru hormonal, iar drogurile duc la impotenta. Polenul de albine, soia, drojdia, contin aminoacidul arginina care ajuta la producerea hormonilor masculini si a spermatozoizilor. Energia sexuala trebuie controlata. Sa se evite ejacularile frecvente si rapide. Faceti gimnastica de tonifiere a muschilor si apelati la plante stimulatoare si revigorante masculine ca: branca-ursului, napraznic, ginseng, busuioc, cardamom c1p2915cg98evs.


Inflamatia organelor genitale
este produsa de gonococ, stafilococ, streptococ, bacili, ciuperci si paraziti. Dupa localizare, inflamatiile pot fi vaginite (inflamatia vaginului), metrite (inflamatia uterului) si anexite (inflamatia trompelor si a ovarelor).

.    In bolile sexuale ajuta urmatoarele sucuri de legume: morcov + sfecla + spanac (castravete); morcov + telina + spanac; morcov + telina + patrunjel; morcov + telina + sfecla.

.    Pentru buna functionare a aparatului genital se va face masarea zonei reflexogene a organului atins si a punctelor limfatice.

.    Propolisul ajuta datorita proprietatii sale antimicrobiene, in bolile genito-urinare precum orhite, orhiepididimite, prostatite etc, in infectii bacteriene mixte ale colului uterin si vaginale, trichomoniaza si micoza vulvo-vaginala si boli ale nou-nascutilor, produse de Monilia albicans.
Pentru diminuarea excitatiei sexuale se folosesc plante anafrodiziace:

-  conuri de hamei, talpa-gastei, flori de tei; infuzie din 40 g de frunze si matisori de salcie/1 1 apa - 3 cani/zi;

- dr. V. Geiculescu indica sa se puna 50 conuri de hamei intr-un saculet de tifon care se asaza seara pe perna in dreptul nasului. Se schimba la 10-15 zile.

Pentru cervicite cronice, alte inflamatii, eroziuni ale colului uterin, infectii cu Trichomonas sau candida, propolisul este foarte eficient. Are proprietati bacteriostatice, regenerative, antifungice.

Seara se fac spalaturi vaginale cu ceai de galbenele, dupa care se maseaza colul uterin cu unguent cu propolis ("Propoderm"), apoi se introduce un ovul de "Microsept" (de la Apicola). Dimineata se fac spalaturi cu un antiseptic de tip "Septovag" (la farmacie). Intern, se iau cate 2 tablete de 3 ori/zi cu "Proposept" si tinctura de propolis (10-20 picaturi) dupa tabletele cu propolis. Pe perioada tratamentului se interzic relatiile sexuale. Tratamentul dureaza 20 zile, se tine dupa terminarea ciclului si se poate relua luna urmatoare in cazul in care problema nu s-a rezolvat. Cei alergici la propolis nu vor urma acest tratament.

.    Vitamina E indicata in: avort habitual si iminenta de avort, sterilitate, amoneree, oligomenoree, toxicoza gravidica, tulburari neurovasculo-musculare de sarcina, agalactie, hiperfoliculinemie, tulburari de climacteriu, prurit vulvar etc.Vitamina E se gaseste in catina, masline, soia, floarea-soarelui, ulei de porumb, nuci.

.    Vitamina F indicata in: hiperfoliculinemie, tulburari de ciclu.

.    Vitamina A indicata in: sarcina si lactatie, sindrom intermenstrual, crauroza vulvara, prurit ano-genital, sterilitate masculina.

.    In caz de estompare a caracterelor feminine, se consuma grau incoltit.

Germenii de grau incoltit sunt contraindicati persoanelor cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni in organism. In consecinta, femeile cu ciclu menstrual foarte abundent, barbatii cu tendinta la efeminare vor folosi cu prudenta acest remediu--minune.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente