Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul genital, organele genitale

Hiperfoliculina si hipermenoree (metropatie hemoragica) - metropatia, hipermenoree


Metropatia - este menstruatia neregulata, la intervale lungi, urmata de hemoragie in cantitate mare si timp lung. Cauza este o perturbare a ciclului ovarian. Un folicul adult in loc sa se transforme in corp galben devine chistic si produce cantitati mari de foliculina (hiperfoliculinie). Aceasta va perturba ciclul menstrual. Continua faza proliferativa a mucoasei uterine fara a trece la faza urmatoare de secretare si descua-mare - menstruatia.

Dupa o amenoree prelungita, apar tulburari trofice ale endometrului proliferat prea mult, descuamari partiale urmate de hemoragii mari.
Tratamentul este hormonal si transforma foliculul in corp galben, iar progesterona ca va fi apoi secretata va transforma faza proliferativa a mucoasei uterine in faza secretarii e4b241eo56snv urmata de menstruatia normala. Uneori este nevoie de chiuretaj care sa elimine produsele restante de endometru.

In ovar se dezvolta lunar cate un folicul. La maturitate, acesta secreta foliculina (corp galben sau progesteron).

Foliculina este un estrogen (produs de ovar, suprarenale, placenta sau testicul). Poate exista si in uleiul de masline, arahide, soia, porumb, in namoluri, unele ape minerale, carbuni. Estrogenii stimuleaza organele genitale feminine si caracterele feminine: uter, ovar, comportament sexual, caractere sexuale si secretia hormonului gonadotrop antehipofizar (dozele mici il stimuleaza si cele mari il inhiba).

Se recomanda vitamina A. Fructe bogate in vitamina A: caise, piersici, dude, catina, macese, banane.

.    Ceai de: muguri de zmeur (are actiune frenatoare asupra hipofizei si regularizeaza secretia ovarelor), frunze de urzica, coada-racului (regleaza menstrele abundente si durerile). Toate aceste ceaiuri se beau cu 8 zile inainte de menstre.

Hipermenoree - Hemoragie abundenta pe o perioada mare in timpul menstrelor.
.    Cretisoara sub forma de pulbere din frunze si flori se administreaza de 3 ori/zi, cate o lingurita pe stomacul gol, sublingual cateva minute, apoi se inghite cu apa. Se poate face si infuzie, dar este mai slaba ca eficienta. Cretisoara este reglator hormonal, opreste sangerarile si intareste muschii.

.    Tinctura de macese: 20 picaturi de 3 ori/zi, in ultima decada a ciclului.

.    Infuzie din 10 g/cana din frunze si flori de nalba de padure (se bea fractionat); ciocul berzei (10 g/l cana/zi - se ia 1 lingura din 2 in 2 h); strugurii-ursului (15 picaturi de 3 ori/zi).

.    Ceai de salvie + traista-ciobanului.

.    Tinctura de marar, cretisoara si traista-ciobanului.

.    In caz de ciclu menstrual abundent, se recomanda decoct de urzica, care impiedica anemierea si prin efectul astringent opreste hemoragia. Se beau 2-3 cani/ zi.

.    2-3 cesti/zi ceai de napraznic + 3-4 lingurite/zi pulbere de salvie. Tratamentul se incepe cu 3 zile inainte de ciclu. Daca ciclul e neregulat se face tratamentul timp de 3 luni.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente