Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul respirator bolileAstm


Astmul este de mai multe feluri: bronsic, cardiac, dispeptic, ovarian, cu polen, profesional etc. Cel mai raspandit este astmul bronsic care este declansat si intretinut de o alta afectiune pulmonara (bronsita cronica, emfizem etc).

Cauza bolii este saturarea corpului cu toxine, proces inceput cu multi ani in urma din cauza alimentatiei defectuoase si a modului gresit de "a trai". Se manifesta prin respiratie zgomotoasa, suieratoare, insotita de tuse chinuitoare, cu multa expectoratie. Astmul este mai accentuat noaptea pentru ca atunci creste secretia de mucus, spre deosebire de astmul cardiac datorat unei boli de inima, unde crizele cardiace apar dimineata. Inflamatia mucoasei produsa de toxine duce la descuamarea bronhiolelor, lasand terminatiile seroase complet descoperite, vulnerabile la contactul cu iritantii si alergenii, ajungandu-se la criza de astm. Datorita expectoratiei, astmaticii nu prea fac cancer la plamani.

Fumul de tutun, dupa cum afirma dr. Ion Nica, contine intr-un mm3 aproximativ 5 miliarde de particule. El creeaza o atmosfera mai poluanta decat cea corespunzatoare celei mai mari concentratii de poluanti urbani. Aspirina produce deseori astm, rinita, urticarie si angioedeme (Formula AS, nr. 394).

Intoleranta la sulfitii folositi in industria alimentara si farmaceutica duce la rau astmatic. Noxele chimice din aerul poluant produc crize. Unele medicamente sau dezinfectante nazale, unele paste de dinti, ceai de tei, frigul, umiditatea, mucegaiul, scaderea progesteronului etc. pot produce crize de astm.

.    Se face urmatoarea alifie care se aplica pe piept pana aproape de gat, in stare calda: 100 g untura de porc, ceara de albine cat o nuca, rasina de brad cat o nuca. Se topesc toate pe baie de apa, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin. Apoi se aplica. Se incalzeste de cate ori este folosita (de 2 ori/saptamana). In caz de criza se amesteca 1 lingurita miere cu 1 galbenus de ou crud si 2-3 catei de usturoi pisati. Se inghite dupa ce s-a mestecat mult (dupa I. Tunaru, A. Hassan - terapeuti naturisti).

.    Vascul mai poate fi folosit astfel: Se pun 4 linguri pulbere de vasc, 10-20 picaturi ulei de cimbru, 30 picaturi ulei de menta si se amesteca. Se ia cate o lingurita de 4 ori/zi timp de o luna.

.    Gel pur de aloe. Vitamina F.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente