Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul respirator bolilePneumonie

- este inflamatia tesutului pulmonar fara supuratie.


Inflamatia poate cuprinde un numar de lobi din unul sau ambii plamani (dubla pneumonie). Cand se localizeaza la un lob, produsa de obicei de un pneumococ, se numeste "franca lobara". Cand se extinde si la bronhii, se numeste "bronhopneumonie". Pneumonia "interstitiala" cuprinde spatiul dintre alveolele pulmonare si e produsa de virusuri. Pneumoniile virotice au forme usoare si nu necesita antibiotice, tratandu-se ca o viroza a aparatului respirator: repaus, ceai contra febrei, dezinfectie nas si gat, vitamina C, alimentatie usoara etc. Pneumoniile datorate bacteriilor (pneumococi, stafilococi, streptococi etc.) au debut brusc cu febra mare, frison, fata aprinsa, junghi toracic puternic, tuse cu expectoratie, la inceput ruginie apoi muco-purulenta, respiratie grea, moleseala etc.

Bronhopneumoniile, datorita acelorasi microbi ca mai sus, au aceeasi simptomatologie.

In acest caz trebuie consultat si medicul.

Pleurita este inflamatia membranei care inveleste plamanii. Mai des este cu formare de lichid. In general sunt de natura tuberculoasa.

.    La pleurita se beau sucuri de:

- morcov + sfecla + castraveti (elimina-diuretica) apoi,
- morcov + sfecla + spanac (curata);

- morcov + telina + patrunjel.

.    La pneumonii se beau sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac ;

- morcov + sfecla + castraveti;

- morcov + telina + castraveti.

.    Se face pe o panza o cataplasma din branza de vaci cu zer, in strat foarte subtire. Se aplica pe partea care arde de 2-4 ori/zi, deoarece extrage caldura. Se inghit si 2 linguri de ulei presat la rece/zi, deoarece acesta potoleste caldura. Picioarele se incalta cu sosete ude (otet si apa sau numai apa), la fiecare 1/2 h.

.    "Betaguard" este un produs natural detoxifiant, indicat mai ales pentru afectiuni ale aparatului respirator sau expuse la medii toxice. Fumatorii pot beneficia de acest produs. Plamanii se curata repede de mucozitati si organismul devine mai rezistent la intemperii.

.    Se iau 2 picaturi ulei de cimbru, cu putina miere, de 3 ori/zi. Este un antiseptic respirator foarte puternic. Pe torace sa se faca masaj cu carmol sau alifie Vicks (pe baza de uleiuri aromate). Se consuma hrean ras cu lamaie, cu miere sau in salate. Se bea sirop de ceapa, muguri de pin, patlagina sau ghimbir.

.    Se bea ceai de plante dezinfectante, expectorante si care cresc imunitatea. Foarte bun este ceaiul de scai-vanat, podbal, lumanarica, muguri de pin si muguri de plop. Daca se face amestec, trebuie sa predomine scaiul-vanat. Se poate face infuzie sau macerat la rece (8-10 h) care se incalzeste atunci cand se bea. Se ia si un preparat pentru intarirea imunitatii (ex. Imunoplant 1).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente