Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul respirator bolileSinuzita cronica maxilara


1.  Regim alimentar deproteinizat (fara lapte, carne, oua, branza, rosii), timp de 45 de zile.

2.  Frunze de varza aplicate pe frunte zi si noapte.

3. Ceai de sovarf si podbal - se beau alternativ, seara, inainte de culcare, cat mai fierbinti.

4. Comprese cu musetel fierbinte aplicate pe parul ud, proaspat spalat. Peste ele se aplica alte prosoape, pentru a evita racirea prea repede. Dupa uscare, se evita orice curent de aer.

5. Instilatii nazale cu apa cu sare - alternativ, intai pe o nara, apoi pe cealalta (se dizolva 1 lingura sare/l 1 apa). Spalaturile se fac cat mai des posibil.

Varza atrage infectia in sinusurile frontale, prin spatele globului ocular, iar sarea o domina.

6.  Dupa 45 de zile se introduc in alimentatie lactatele (fara iaurt).

7.  Se continua celelalte procedee.

8.  Dupa alte 45 de zile se introduc in alimentatie carnea de pasare de curte si pestele alb. O data pe saptamana: un ou fiert tare.

.    Se ia tinctura de Echinaceea, zilnic se suge o bucatica de radacina de tataneasa si proposept, se ia extract de usturoi (Garlic, Alicin, Revital).

.    Firma "Forever Living Products" are un spray de prim ajutor "Aloe First" cu propolis si plante, eficient si pentru sinuzite.

.    Preparatul apicol Meltonic este tonic respirator. Se iau 2-3 lingurite/zi. Zilnic, se mai poate mesteca indelung, o bucatica de fagure cu miere.

Presopunctura si acupunctura
Obs.: Cei neinitiati in presopunctura si acupunctura sa se adreseze unui specialist.

Se maseaza energic, pana la inrosire: "Fundul vaii" - IG4 - intre degetul aratator si degetul mare; "intalnirea miresmelor" - IG20 - la baza orificiilor nazale; "Mlastina vanturilor" - VB20 - pe ceafa, pe linia orizontala ce trece pe su lobul urechii, in scobiturile de sub protuberantele occipitale (in caz de febra). Se face stimulare, in sensul insurubarii. Se pot face 3 sedinte/zi, 15 sedinte/serie.

.    Masarea zonelor reflexe: nas, puncte limfatice, eventual bronhii, paratiroide.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente