Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul respirator bolileBronsita

- este o inflamatie a mucoasei bronsice produsa de infectii microbiene si insoteste de obicei traheita. Se manifesta cu tuse cu expectoratie de obicei muco-purulenta, cu sau fara febra. Repetate si neglijate, se poate transforma in bronsita cronica, bronsiectazie, scleroza pulmonara, insuficienta cardiaca.

Bronsita cronica are forme mai atenuate, dar de lunga durata. Culoarea sputei ne indica stadiul bronsitei. La inceputul bronsitei este alba, apoi in faza de coacere devine galben--verzuie.


Se trateaza cu substante dezinfectante, cu rol antibiotic, asociate cu expectorante.

Se vor indeparta factorii infectiosi (amigdalite cronice, infectii dentare, sinuzite), se va evita inhalarea de substante iritative (praf, vapori iritanti, tutun etc). Se va indeparta febra, aerul nu va fi supraincalzit (20 °C) si camera va fi aerisita si aerul umezit (tavite cu apa sau carpe ude puse pe calorifer). Se aplica comprese pe torace, cataplasme cu mustar, se beau ceaiuri contra febrei, ceai pectoral, siropuri expectorante. Alimentatia va fi usoara, cu multe lichide, fructe si legume crude. Fumatul este interzis.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente